26. april 2019
Mathilde Frisch Kock-Jensen, hendes kæreste Rasmus Koustrup Sørensen og formanden for beboerrepræsentationen Britta Brylov er trætte af de ustrukturerede planer og uvidenheden om, hvornår der kommer håndværkere i forbindelse med byggeriet i Lærkeparken. 

Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Mathilde Frisch Kock-Jensen, hendes kæreste Rasmus Koustrup Sørensen og formanden for beboerrepræsentationen Britta Brylov er trætte af de ustrukturerede planer og uvidenheden om, hvornår der kommer håndværkere i forbindelse med byggeriet i Lærkeparken. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere fortsat generet i Lærkeparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere fortsat generet i Lærkeparken
Hillerød - 11. august 2018 kl. 08:32
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden februar sidste år har Lærkeparken været en stor byggeplads. Der er blevet bygget nye punkthuse, og så har de bagerste blokke været under en større renovering, hvor der blandt andet er blevet tilføjet en ekstra etage på taget.

Frederiksborg Amts Avis har tidligere omtalt de problemer, som nogle beboere oplever med byggeprocessen, men nu er den altså gal igen.

Mathilde Frisch Kock-Jensen har boet i Lærkeparken siden februar sidste år med sin kæreste Rasmus koustrup Sørensen. Byggeriet begyndte blot en måned efter, hun flyttede ind.

- Der kommer fire forskellige håndværkere om dagen. Det gør ikke så meget, at der kommer fire håndværkere, hvis man bare vidste, hvornår de kom, hvad de skulle, og hvor lang tid, så havde det været en anden sag, siger Mathilde Frisch Kock-Jensen.

Parret oplevede en episode, hvor håndværkerne pludselig stod inde midt i stuen, mens de lå og sov.

- Vi har fået at vide, hvornår de skulle komme, men tre dage inden aftalen vælger de at komme ind klokken halv otte om morgenen i min stue, mens vi ligger og sover, siger Mathilde Frisch Kock-Jensen.

Beboerne skal stå til rådighed fra 7-16, hvis det ikke er muligt, så kan man vælge at aflevere en nøgle til håndværkerne. Det var, hvad parret havde gjort, og det har de nu fortrudt.

- Vi bor nærmest med håndværkerne. Nu kommer de ind i ens privatsfære og larmer. Det er ret grænseoverskridende, siger Rasmus Koustrup Sørensen og fortsætter:

- Vi får en plan for hver opgang, men den er blevet ændret flere gange, siger han.

Britta Brylov, der er formand for beboerrepræsentationen, får flere henvendelser om, at byggeprocessen er til store gener.

- Vi vil gerne have, man strammer op og gør en opgang 100 procent færdig, før de starter på den næste. På den måde vil det være mere struktureret. Det virker, som om forarbejdet til ventilationen ikke har været gjort godt nok. Håndværkerne er søde, men de spæner rundt, fordi der er opgaver i gang flere steder, og så kan de måske godt glemme, at vi er nogen, der sidder og venter på dem, siger Britta Brylov.

Ino Dimsits, som er administrerende direktør i AKF Holding, kan godt forstå frustrationen.

- De har levet på en byggeplads i halvandet år, og det er ikke sjovt, men det er jo det samme alle steder, hvor man laver sådan noget arbejde i beboet områder. Det giver gener. Det, de kan glæde sig over, er, at området er løftet kvalitetsmæssigt, uden at det har kostet noget på deres husleje, siger Ino Dimsits.

De ændrede planer skyldes ifølge Ino Dimsits, at tegningerne over bygningerne ikke passer med realiteten.

- Jeg har fuld forståelse for den irritation, det giver, og hvor frustreret de bliver, når tidsplanen ikke overholdes, men sådan er det, når man bygger. Man kan lave nok så fin en tidsplan, og når man så går i gang med at renovere eksisterende ejendomme, så opstår der altid et eller andet uforudsigeligt - modsat når du bygger nyt, hvor du kan planlægge alt fra starten. Tegningerne kan være forkerte, og det er sådan set det, der skete, og det er derfor, vi er forsinket, siger Ino Dimsits og fortsætter:

- Tegningerne passer ikke, da vi åbner huset op. Nogle steder burde der være en dobbeltvæg, hvor der kun er en enkeltvæg eksempelvis. Det har kostet ekstra tid, siger Ino Dimsits.

Hele byggeriet i Lærkeparken forventes at være færdigt ved årsskiftet.

Derudover er der i forbindelse med generne givet kompensation:

- Vi laver noget mekanisk ventilation. Det har de ikke haft før, og det har givet nogle udfordringer, for så skal vi jo ind i lejlighederne. Vi har givet huslejekompensation. Vi halverer huslejen i den måned, hvor vi kommer til at genere dem inde i lejlighederne, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede