25. september 2020
Camilla Quottrup, Anita Albrecht og Iben Devantie har sat hele mandag den 9. december af til at klippe hjemløse gratis. Foto: Privat
Camilla Quottrup, Anita Albrecht og Iben Devantie har sat hele mandag den 9. december af til at klippe hjemløse gratis. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bagedyst-Iben slår dørene op: Hjemløse får gratis juleklip

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagedyst-Iben slår dørene op: Hjemløse får gratis juleklip
Hillerød - 01. december 2019 kl. 05:27
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når »Frisør Ibber« i Møllestræde slår dørene op mandag den 9. december, er det ikke for de kunder, der plejer at blive klippet hos Iben Devantie og hendes to kollegaer Camilla Qouttrup og Anita Albrecht. Denne dag er frisørstolene i salonen nemlig reserveret til hjemløse, som uden tidsbestilling kan komme forbi og få en gratis klipning.

arrow Læs også: Nu spytter Bagedyst-bager kagen ud

- Nu har jeg været frisør i snart 20 år, og jeg oplever op til jul, som er en af vores travleste sæsoner, at der kommer nogle af de hjemløse, som vi kun ser den ene gang om året. De kommer, fordi de skal hjem til familien, og derfor gerne vil være pæne. Det, tror jeg faktisk, betyder rigtig meget for dem, siger Iben Devantie og fortsætter:

- Men jeg ved jo godt, hvordan deres pengepung er. Jeg vil hellere have, at de bruger pengene på en fin buket til deres mor eller en gave til nevøen eller niecen, så derfor tilbyder jeg, at de kan blive klippet gratis.

Frisørsalonen holder åbent fra klokken 11 til 17.30, og her kan folk uden fast bopæl blot møde op.

- Vi når dem, vi kan nå, og vi vil forsøge at nå så mange som muligt, siger Iben Devantie, der dog ikke ved, hvor mange der dukker op.

- Når folk ikke skal bestille tid, så er det svært for os at vide, men vi forsøger at nå så bredt ud med budskabet som muligt.

Alle uden fast bopæl må dukke op og få en gratis klipning, og Iben Devantie ser det som sit bidrag.

- Jeg vil bare gerne gøre noget godt for andre, som ikke kan gøre noget godt for dem selv. Det er min måde at bidrage til samfundet og hjælpe de hjemløse i byen. Der går jo ikke noget af mig ved at gøre det, siger hun.

Det er dog ikke kun hjemløse, som kan få lidt julestemning hos Frisør Ibber. Også de faste kunder og deres børn kan fra den 26. november hænge en julesok op i salonen, og så kommer den bageglade frisør lidt julegodter i sokken.

arrow Opskrift: Ibbers chokolade/orangekage
19. oktober 2019 kl. 05:47 Opdateret: kl. 15:33
arrow Diabetes fik Bagedyst-Iben ud i vildt vægttab
19. oktober 2019 kl. 05:24 Opdateret: kl. 15:25
arrow Video: Biblioteket gik helt i kage
14. februar 2017 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:52
Har debatten om sexisme taget overhånd?