28. september 2020
BRF Kredit er klar til at vente på at Gallerierne kan blive solgt til en ordentlig pris. Foto: Kenn Thomsen
BRF Kredit er klar til at vente på at Gallerierne kan blive solgt til en ordentlig pris. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BRF Kredit overtager forgældet indkøbscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BRF Kredit overtager forgældet indkøbscenter
Hillerød - 22. april 2017 kl. 07:59
Af Janne Mulvad

Realkreditinstituttet BRF Kredit har overtaget Gallerierne fra den tidligere ejer, Foreningen European Retail, som trådte i frivillig likvidation tilbage i maj 2016. 17. december 2016 blev Gallerierne så overtaget af BRF Kredit, som var centerets største kreditor. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Sådan bliver Gallerierne til luksusbiograf

Gallerierne har næsten en halv milliard i gæld, og vurderingen af ejendommen er nede på 154 millioner - langt under halvdelen af de 365 millioner kroner, Foreningen European Retail gav for centeret i 2006.

- Vi lavede en aftale med ejeren om, at vi overtog. Vores interesse i at overtage en ejendom som den her er, at vi skal minimere at tabe penge. Så vi forsøger at holde sådan en ejendom i en periode, og så sælge det bedst muligt. Vi skal passe på vores penge og tabe mindst muligt, siger Torben Hansen, som er områdedirektør hos BRF Kredit.

Gallerierne er til salg, men ikke hos en mægler.

- Det foregår ved, at vi selv kontakter investorer, siger Torben Hansen, som ikke vil sige noget nærmere om, hvad BRF Kredit forventer at få for shoppingcenteret, og heller ikke, hvordan det går med at få investorer til at vise interessse for at købe centeret.

Men kreditforeningen forventer at få en god del af de mistede penge tilbage. Og de venter gerne, til en investor viser sig med den rigtige sum penge.

- Næsten enhver bygning har en eller anden værdi, uanset hvor forfalden den kunne være. Der skal nogen gange lige falde lidt ro på tingene, så kan det afhændes. Det er næsten altid det vi gør, og prøver at gøre det med mindst muligt tab, siger Torben Hansen.

Ifølge Galleriernes seneste regnskab, som kom i maj 2016, var der i 2015 indtægter på 9,7 millioner kroner i selskabet. Der var i 2015 et underskud på næsten 14 millioner kroner på driften, og altså en gæld på svimlende 428.682.209 kroner.

arrow Gallerierne gør klar til ombygning
17. januar 2020 kl. 16:36 Opdateret: kl. 16:36
arrow Gallerierne bygges om til biograf
31. december 2019 kl. 05:06 Opdateret: kl. 14:36
arrow Centeret, der aldrig fik kunder i butikken
28. november 2019 kl. 06:47 Opdateret: kl. 17:45
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?