12. maj 2021
Debatten er i fuld gang, efter at flere partier har meldt ud, at de ikke vil stemme for en ny lokalplan til J. Jensen i Uvelse. Foto: Martin Warming
Debatten er i fuld gang, efter at flere partier har meldt ud, at de ikke vil stemme for en ny lokalplan til J. Jensen i Uvelse. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Arrogant og udemokratisk erhvervsdirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Arrogant og udemokratisk erhvervsdirektør
Hillerød - 12. april 2021 kl. 02:07
Af Torben Gross, Stangegård, Højlundevej 18, Uvelse, 3550 Slangerup

Nå. Så fik man den. Hvis man ikke har et 3400-postnummer, er man åbenbart 2. rangsborger i Hillerød Kommune. Min stemme skal ikke tælle med, hvis det står til Erik Helmer Pedersen fra Hillerøds erhvervsorganisation C4. Jeg bor ved Uvelse med et 3550 Slangerup postnummer. Min nabo bor med 3540 Lynge som postnummer. Vi er nogle af de nærmeste naboer til J. Jensen. Men tæller ikke med i Helmer Pedersens optik, selv om vi begge betaler skat i Hillerød Kommune.

arrow Læs også: DEBAT: Erhvervschefen er usaglig i sit syn på mulig udvidelse af J. Jensen

Måske ved han ikke bedre. Eller også er han bare arrogant. Det er rystende at læse interviewet i Amtsavisen den 10. april, hvor han kritiserer Hillerød Kommunes behandling af J. Jensen, Jeg har sjældent set og hørt en mere udemokratisk tilgang til de politiske og demokratiske processer. En virksomheds ønsker og behov skal åbenbart trumfe borgernes indsigelser og en legitim politisk proces, hvor et forslag til lokalplan bliver sendt i høring for netop at kvalificere det politiske beslutningsgrundlag. I et demokrati er det heldigvis politikerne og ikke embedsmændene, der træffer beslutningerne.

Jeg er faktisk stolt over at bo i en kommune, hvor politikerne tør lytte og skifte mening som resultat af en demokratisk proces. Hatten af for det. Det vil klæde politikerne i V og K også at lytte til borgerne og ikke kun en enkelt virksomhed.

Jeg har ikke hørt en eneste, der er imod J. Jensens ønske om at afrense forurenet bygningsaffald og genbruge det. Men J. Jensens upcycling-center er klassificeret i den mest miljøbelastende ende af skalaen over forurenende virksomheder. Og sådanne aktiviteter skal naturligvis foregå på en lokalitet, hvor det ikke truer miljø og grundvand, og hvor den trafikale infrastruktur er indrettet til et betydeligt omfang af tung trafik. Det er vejene omkring Uvelse ikke. I øvrigt undrer det, at man ønsker at anlægget skal ligge i Uvelse, når 80 pct. af bygningsaffaldet angiveligt kommer fra København. Det vil spare meget trafik og CO2, hvis man placerer anlægget tættere på byen i stedet.

arrow DEBAT: Godt med genbrug - skidt beliggenhed
11. april 2021 kl. 20:37 Opdateret: kl. 20:37
arrow Erhvervschef: Politikere er ikke fair
10. april 2021 kl. 05:18 Opdateret: kl. 15:01
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?