19. januar 2018
Hillerød Slotssø Byfest bød på succes, mener publikum og aktører. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Hillerød Slotssø Byfest bød på succes, mener publikum og aktører. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktører vil have endnu en byfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktører vil have endnu en byfest
Hillerød - 08. august 2017 kl. 09:01
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en evaluerende undersøgelse på Facebook af Hillerød Slotssø Byfest vil 85 procent af aktørerne deltage i en byfest igen. Fortsættelse kan koste kommunen en halv million kroner årligt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I evalueringen er der stor ros at hente fra både aktører og publikum. Byfesten, der fandt sted 9.-11. juni, var en gentagelse af festen, der første gang blev holdt året før, men samtidig en stor udvidelse, idet det også var en fejring af Slotskirkens 400 års fødselsdag her i 2017.

Der var 180 aktiviteter, heraf to store koncerter i Slotsparken, 73 arrangører og flere end 1000 mennesker engageret i at skabe festen. Byfesten var velbesøgt, og vejret var smukt, lyder det i evalueringen, som i dag behandles af politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget.

Blandt gæsterne har 435 deltaget i evalueringen på Facebook. 320 personer har besvaret hele skemaet, og 83 procent har haft en positiv oplevelse af byfesten, mens 93 procent vil anbefale andre at deltage i byfesten.

Blandt aktørerne har 47 ud af 73 deltaget i evalueringen på Facebook. 93 procent er enten positive eller meget positive i deres oplevelse af byfesten som helhed, og 85 procent vil gerne deltage igen.

Kun ni butikker har deltaget, men her vil 86 procent anbefale andre at deltage i byfesten en anden gang.

Kommunens forvaltning oplyser, at skal man videreføre Hillerød Slotssø Byfest på samme niveau som i år, vil det kræve en grundfinansiering i størrelsesordenen en halv million kroner om året til blandt andet byfestens infrastruktur som fælles telte og scener, lys, lyd, skilte, ekstra renhold og rengøring, vagter og strøm. Dertil kommer midler til projektledelse, aktiviteter og markedsføring.

De samlede udgifter for i år er ikke opgjort. Hillerød Kommune bevilgede 300.000 kroner til byfesten, heraf gik 200.000 kroner til frikøb af medarbejdere og 100.000 kroner til en aktivitetspulje. Men dertil kommer udgifterne til byfestens infrastruktur, som er vurderet til omkring en halv million kroner, og som har været afholdt af Hillerød Kommune, C4 og FrederiksborgCentret i fællesskab.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk