15. november 2018
OGA Architecture har tegnet de første skitser til projektet, som viser et moderne byggeri med lejligheder i to længer. Tegningerne kan nå at ændre sig meget inden det endelige projektet,  og denne illustration skal i første omgang vise omfanget af ejendommene. Illustration: OGA Architecture
OGA Architecture har tegnet de første skitser til projektet, som viser et moderne byggeri med lejligheder i to længer. Tegningerne kan nå at ændre sig meget inden det endelige projektet, og denne illustration skal i første omgang vise omfanget af ejendommene. Illustration: OGA Architecture
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80 nye lejligheder på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 nye lejligheder på vej
Hillerød - 13. februar 2018 kl. 05:20
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt, stor boligbyggeri med op til 80 lejligheder kan være på vej til Slangerupgade midt i Hillerød.

På de eksisterende husnumre 47-51 vil en mindre investor opføre to lange blokke i op til 15 meters højde, eller 4,5 etager. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er et rigtigt godt projekt, med en spændende arkitektur, der passer godt ind i området. Vi er jo allerede i gang med byfortættelse i Slangerupgade, og man må formode, at det fortsætter. Der er ikke så mange detaljer i projektet endnu, men vi synes det ser rigtig spændende ud, siger Dan Riise (V), formand for Udvalget for Arkitektur, Byplan og Miljø.

Idéen er at fjerne det eksisterende byggeri, og i stedet opføre to boliglænger, som komme til at ligge i øst-vestlig retning med et grønt opholdsareal mellem sig.

Under den ene længe vil man etablere en parkeringskælder, så der ikke skal være ret meget parkering i terræn.

Arkitekternes foreløbige skitser af byggeriet viser to gavlhuse i varierende højde. Investoren ønsker at bygge i op til 4,5 etager, på trods af, at kommuneplanen kun tillader tre etager.

Der skal dermed også laves en tilføjelse til kommuneplanen, før projektet kan realiseres.

Udvalget for Arkitektur, Byplan og Miljø har netop givet projektet den første godkendelse og indstiller til økonomiudvalget, at der nu laves en forhøring, blandt andet med et borgermøde, hvor naboer og andre interesserede vil blive indbudt til at fortælle, hvad de synes om byggeplanerne.

- Der vil både bygherre og forvaltning sidde med store ører og lytte. Og så går man i gang med at lave lokalplanforslaget, siger Dan Riise.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk