19. oktober 2021
En 21-årig mand er sigtet for brandstiftelse søndag aften på erhvervsskolen på Milnersvej. Politiet efterforsker nu, om han også har været involveret i andre brande i området i sidste uge, blandt andet denne torsdag aften på en byggeplads på Milnersvej. Arkivfoto: Martin Warming
En 21-årig mand er sigtet for brandstiftelse søndag aften på erhvervsskolen på Milnersvej. Politiet efterforsker nu, om han også har været involveret i andre brande i området i sidste uge, blandt andet denne torsdag aften på en byggeplads på Milnersvej. Arkivfoto: Martin Warming
Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21-årig mand løsladt i brandsag - men er stadig sigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årig mand løsladt i brandsag - men er stadig sigtet

21-årig mand blev mandag løsladt i sag om brandstiftelse - men er fortsat sigtet, oplyser politianklager

Hillerød - 12. oktober 2021 kl. 09:41
Af Mette Dolmer Thygesen

Den 21-årige mand, som mandag blev fremstillet ved grundlovsforhør i Retten i Hillerød sigtet for brandstiftelse, blev løsladt efter grundlovsforhøret.

arrow Læs også: Vejvrede: Sur bilist forsøgte at køre 64-årig mand ned

Den 21-årige er dog stadig sigtet i sagen, oplyser anklagerfuldmægtig Joachim Birk Suder fra Nordsjællands Politi.

Den 21-årige blev anholdt søndag aften 10. oktober klokken 21.40 i forbindelse med en brand på Erhvervsskolen på Milnersvej 48.

Anholdelsen skete, efter der i sidste uge var hele tre brande i området, og den 21-årige blev truffet af politiet i nærheden og sat i forbindelse med branden.

Ved grundlovsforhøret blev den 21-årige dog kun sigtet for brandstiftelsen søndag aften, og han er altså ikke - endnu - sigtet for brandstiftelse andre steder.

Pige involveret

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, da politiet mistænkte, at der var flere indblandet i brandstiftelsen.

Det kom da også frem under grundlovsforhøret, at en pige, som er under den kriminelle lavalder, også er involveret i sagen, oplyser Joachim Birk Suder.

"Brandstiftelsen skete tilsyneladende i forening med en pige. Da hun er under den kriminelle lavalder, kommer hun ikke for en domstol. Hendes sag kører nu gennem ungdomskriminalitetsnævnet og ikke under politiet," siger han.

Efterforsker videre

Politiet fortsætter nu efterforskningen af sagen for at finde ud af, om den 21-årige skal sigtes for flere brandstiftelser:

"Det er anklagemyndighedens opfattelse, at han er mistænkt for andre brande, og det skal vi nu efterforske," siger Joachim Birk Suder.

Da sagen foregik for lukkede døre, vil hverken forsvarer eller anklager oplyse, hvordan den 21-årige forholdt sig til sigtelsen.

Retten fandt altså ikke grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen, så han er sigtet i sagen, men løsladt.

Der var i sidste uge brande på Erhvervsskolen Nordsjælland på Peder Oxes Allé, på en byggeplads på Milnersvej, ved den nye rækkehusbebyggelse Amtsmandshave og altså på Erhvervsskolen på Milnersvej.

arrow Billetløs togpassager nægtede at oplyse sit navn
11. oktober 2021 kl. 11:55 Opdateret: kl. 10:56
Rejser du til udlandet i år?