16. maj 2021
Sille Fabricius Skovgaard fra Hillerød Tekniske Gymnasium er udvalgt til finalen i talentkonkurrencen 'Unge Forskere'.  Pressefoto
Sille Fabricius Skovgaard fra Hillerød Tekniske Gymnasium er udvalgt til finalen i talentkonkurrencen 'Unge Forskere'. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årige Sille fra Hillerød i finalen for Unge Forskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Sille fra Hillerød i finalen for Unge Forskere

Som den eneste seniorelev fra Nordsjælland dyster Sille Fabricius Skovgaard med 49 andre seniorfinalister om at blive årets Unge Forsker i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence

Hillerød - 14. april 2021 kl. 15:57

19-årige Sille Fabricius Skovgaard fra 3.k på Hillerød Tekniske Gymnasium, U/Nord, forsker i en ny metode til at bekæmpe antibiotikaresistens. Hendes projekt er så overbevisende, at hun nu står i finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, som den eneste seniorfinalist fra Nordsjælland.

arrow Læs også: Sille vandt 10.000 kroner for sin forskning

Hillerød-finalisten får hård konkurrence i finalen, hvor hun skal dyste mod 49 andre seniorfinalister fra ungdomsuddannelserne. I alt 50 juniorer fra grundskolens 0.-10. klasse og 50 seniorer fra ungdomsuddannelserne har kvalificeret sig til finalen, der på grund af corona-pandemien afvikles virtuelt i slutningen af april.

Udvalgt blandt 238

Unge Forskere er arrangeret af Danmarks nationale naturfagscenter Astra og giver alle elever, uanset klassetrin, mulighed for at udforske og arbejde med et naturfagligt projekt, de brænder for. Det kan være et spændende forsøg, et teoretisk projekt, en ny opdagelse eller en innovativ opfindelse.

De 100 finalister er fundet blandt 238 indsendte projekter. Deltagerne har alle, ligesom Sille Fabricius Skovgaard, indsendt en selvvalgt problemstilling inden for naturvidenskab. Til finalen bliver elevernes projekter bedømt af en professionel fagjury, der vurderer innovation og kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces, og formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet.

Præsentere via skærmen

Ved finalen vil alle deltagere præsentere deres projekter mundtligt for juryen foran en skærm derhjemme. Tirsdag den 27. april kåres henholdsvis en samlet junior- og seniorvinder, som herefter kan smykke sig med titlen Årets Unge Forsker og indkassere en samlet præmie på 25.000 kroner.

Mdt

arrow Miniforskere går til fysik i fritiden
23. oktober 2020 kl. 07:01 Opdateret: kl. 17:03
arrow Hillerød Tekniske Gymnasium bliver Årets Forskerskole
27. april 2020 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?