4. april 2020
Emil Vestergaard Krause har læst på HF og er i gang med en overbygning for at komme på universitetet, hvor han vil læse teologi. Foto: Agnete Schlichtkrull
Emil Vestergaard Krause har læst på HF og er i gang med en overbygning for at komme på universitetet, hvor han vil læse teologi. Foto: Agnete Schlichtkrull
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årige Emil er i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Emil er i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix
Hillerød - 31. januar 2020 kl. 12:09
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Danmarks bidrag til Eurovision Song Contest 2020 skal findes i Royal Arena den 7. marts, står 19-årige Emil Vestergaard Klausen på scenen med sit nummer »Ville ønske jeg havde kendt dig«.

arrow Læs også: Emil blev nr. 3 ved Melodi Grand Prix: Jeg var bange for, at der ikke var plads til en sang som min

Den unge sanger fra Uvelse er blevet tildelt et wildcard af DR's distriktsjury og er dermed blandt de 10 finalister, der skal konkurrere om sejren i Dansk Melodi Grand Prix.

- Jeg er bare helt vild glad. Det har været en drøm for mig at komme med i mange år, så at det endelig lykkes er bare fantastisk. Helt fra barnsben har jeg sammen med min familie siddet i stuen og fulgt med, når der har været Grand Prix med madrasser og popcorn. Jeg har altid været draget af en begivenhed, der samler familien Danmark i en stor musikfest, siger Emil Vestergaard Klausen.

Det var i lørdags, at hans manager ringede med den gode nyhed.

- Det var fantastisk. Jeg tror ikke, der var nogen i Uvelse Have, der ikke hørte mit glædesudbrud, siger Emil Vestergaard Klausen med et grin.

I år har DR lavet konceptet for sangkonkurrencen om. Fem sange var på forhånd blevet tildelt en plads i finalen, men ni sange deltog i semifinalen, hvor P4s lyttere kunne stemme, og de tre mest populære sange er gået videre til finalen. Derudover har to semifinalister fået tildelt et wildcard, en af dem altså Emil Vestergaard Klausen.

- Det er et stærkt felt i finalen, og vi har også kendte musikere med i år, og det er et nyt koncept. Jeg synes, det er spændende, for jeg synes, det virker godt på den her nye måde. Jeg forventer, at det bliver et af mit livs største oplevelser. Jeg har rigtig store forventninger, og jeg tror, det bliver rigtig rigtig fedt, siger han.

Sangen »Ville ønske jeg havde kendt dig« handler om Emils farfar og er skrevet af Emil selv i samarbejde med Gavyn Matthew Bailey, Esben Svane og Tim Schou. De to sidste har selv prøvet at vinde Dansk Melodi Grand Prix, da de som en del af gruppen A Friend In London tog sejren i 2011.

arrow Emil med i ny Grand Prix-satsning: Håber at få sang i finalen
21. januar 2020 kl. 19:25 Opdateret: kl. 12:57
arrow 19-årige Emil fra Uvelse kæmper om en plads i melodi grand prixet
21. januar 2020 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
arrow Sara fra Roskilde er med i semifinalen i Melodi Grand Prix
21. januar 2020 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:05