18. september 2021
Centermanageren i SlotsArkaderne ærgrer sig over, at rigtig mange kunder bevæger sig gennem centret ud til gågaden, men uden at kunne handle i centrets butikker. Foto: Mdt
Centermanageren i SlotsArkaderne ærgrer sig over, at rigtig mange kunder bevæger sig gennem centret ud til gågaden, men uden at kunne handle i centrets butikker. Foto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.000 kunder går hver dag forbi de lukkede butiksdøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 kunder går hver dag forbi de lukkede butiksdøre

Over 10.000 mennesker besøger dagligt shoppingcentret i Hillerød, hvor de fleste butikker stadig har skodderne rullet ned

Hillerød - 18. marts 2021 kl. 04:38
Af Mette Dolmer Thygesen

I SlotsArkaderne mærker de tydeligt, at butikslivet i gågaden er åbnet igen. Faktisk har shoppingcentret mellem 10.000 og 12.000 kunder inde hver dag, fortæller centrets tællere. Men de mange kunder må nøjes med at passere lige forbi de mange butikker og cafeer, som stadig ikke må åbne i centret.

arrow Læs også: Statsminister Mette Frederiksen besøgte SlotsArkaderne

"Vi har masser af liv i centret, for folk parkerer her og går igennem det. Vi har stort set lige så mange kunder, som vi plejer, og der er sket en væsentlig stigning, efter butikkerne i gågaden måtte åbne igen," siger centermanager Christina Nymand Nielsen.

Åbent ved bagindgangen

I butikscentret har Bilka, Matas og skomageren åbent som vanligt, og H&M og tøjbutikken Idé Nyt holder åbent, fordi de har indgang til gaden. Derudover har flere butikker fået indrettet deres bagindgange som indgangsdøre, så de også kan holde åbent, blandt andet Designersmarket og Vibholm Guld & Sølv. Karmen & Kamelia er rykket ind i midlertidige lokaler, hvor de også kan holde åbent, og rigtig mange andre butikker har Click & Collect.

Men Christina Nymand Nielsen ærgrer sig over, at centerbutikkerne ikke kan få del i den omsætning, som gågadebutikkerne har lige nu:

"Vi har stort set det samme kundeantal som på almindelige hverdage, men vi er frustrerede over, at vi ikke får noget ud af det. Jeg mener sagtens, vi kunne åbne, for vi kan styre præcist hvor mange der er butikkerne og centret, og vi har afspritning, vagter og ensretning. Jeg er helt uforstående over for, at vi har alle de kunder gående forbi de lukkede butikker og ud i gågaden," siger hun.

Hård tid

Det er en hård tid for centerbutikkerne, siger hun:

"Det er en lang og svær periode, og denne nedlukning rammer hårdere end i foråret. Nu bruger folk deres jule- og feriepenge andre steder. Det ville vi godt have været en del af. Nu håber vi bare, at smittetrykket faldet så meget, at der kan åbnes mere op - vi vil i hvert fald fra Danske shoppingcentres side kæmpe hårdt for, at vi kan få lov at åbne," siger hun.

arrow Derfor skal du shoppe i de rigtige butikker
22. april 2021 kl. 09:46 Opdateret: kl. 09:46
arrow SlotsArkaderne: - Det er kritisk for butikkerne
23. marts 2021 kl. 11:26 Opdateret: kl. 11:24
Synes du, at kommunen er der for dig?