26. juni 2019
Som noget nyt bliver alle forældre i Hillerød Kommune tilbudt et besøg af sundhedsplejersken, når barnet er 3,5 år. Arkivfoto: Per Christensen
Som noget nyt bliver alle forældre i Hillerød Kommune tilbudt et besøg af sundhedsplejersken, når barnet er 3,5 år. Arkivfoto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: -Sundhedsplejersker på nye besøg hos de 3,5-årige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

-Sundhedsplejersker på nye besøg hos de 3,5-årige
Hillerød - 18. januar 2019 kl. 03:07
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt slutter besøg fra sundhedsplejersken, når barnet er blevet ti måneder, men som noget nyt bliver alle forældre i Hillerød Kommune tilbudt et besøg af sundhedsplejersken, når barnet er 3,5 år. Her kan man få svar på alle de ting, som man har spørgsmål til, blandt andet søvn, opførsel, søskendedynamik, kost og meget mere. Sundhedsplejersken vil tage udgangspunkt i de behov, den enkelte familie har, og de foreløbige erfaringer tyder på, at forældrene er glade for det nye tilbud.

- Indtil videre har vi rigtig god erfaring med at tilbyde et besøg, når barnet bliver 3,5 år. Forældrene har taget positivt imod tilbuddet, og der har været en god stemning, når vi er kommet i hjemmet. Forældrene har inden besøget fået en folder i børnehaven omkring barnets normale udvikling svarende til 3,5 års alderen som inspiration til emner, der kunne være relevante at snakke om i besøget, og nogle af de emner, der går igen hos flere familier er opdragelse, kost, søvn og renlighed, siger sundhedsplejerske Liselotte Søgaard i en pressemeddelelse.

Mor: Meget relevant
Tilbagemeldingerne fra forældre tyder også på, at der er mange gevinster ved besøget.

- Jeg har generelt været rigtig glad for besøget. Vi havde den samme sundhedsplejerske, som da vores pige var lille, og det var rigtig trygt, at det var den samme sundhedsplejerske, der kom igen. Det var dejligt, at hun kendte vores forløb. Vi havde på forhånd ikke noget specielt, vi ville tale om, men kom alligevel ind på emner som for eksempel kost. Vi fik også talt om opdragelse, og det var rigtig godt, da det kræver noget andet i den her alder, end da de var små. Jeg synes, det er meget relevant at få besøg af sundhedsplejersken, når barnet er omkring 3,5 år og har oplevet andre tilflyttere til kommunen, der også meget gerne ville have besøget, fortæller Maria Jespersen, som netop har haft besøg.

Havde pædagog med
I to institutioner er det muligt at få en pædagog fra børnehaven med ved besøget med sundhedsplejersken. Det havde Katarina Loffajova, der er mor til en dreng på 3,5 år.

- Jeg synes, det var godt at snakke med sundhedsplejersken i forhold til sundhed og kost, og vi fik gode råd til, hvad man skal spise og ikke skal spise. Vi talte også om at få børstet tænder. Hos os var der både en sundhedsplejerske og en pædagog fra børnehaven med. Det var rigtig rart, fordi så kunne pædagogen også give et blik på, hvordan vores barn er i børnehaven, og jeg kunne fortælle om, hvordan barnet er herhjemme. Det var en rigtig god oplevelse at have besøget, og det er helt sikkert noget jeg også vil anbefale til andre, siger hun i pressemeddelelsen.

Hillerød kommune ønsker med besøget at have en tidlig opmærksomhed på børns trivsel og fremme et godt samarbejde mellem forældre og sundhedsplejen. Derudover vil sundhedsplejersken fokusere på, hvad der fungerer i familien og støtte familien for at understøtte en positiv udvikling.

Alle forældre får et brev med tilbud om besøg, når barnet nærmer sig de 3,5 år. Brevet udsendes via e-Boks. De nye besøg skal evalueres efter tre år.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede