18. maj 2021
Museumsinspektør inviterer på travetur i Ullerød 19. juli.
gallery icon

Se billedserie

Museumsinspektør inviterer på travetur i Ullerød 19. juli.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travetur gennem Ullerøds historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travetur gennem Ullerøds historie
Hillerød Posten - 12. juli 2020 kl. 06:00

Museum Nordsjælland inviterer på en travetur gennem Ullerøds historie med museumsinspektør Susan Johnsen søndag 19. juli kl. 14-16.

I 1600-tallets sidste halvdel skrev den danske historiker Peder Hansen Resen, at det i Ullerød blev fortalt, at en helt fra Folkevandringstiden ved navn Ulf van Jærn var begravet i en høj på Ullerød mark. Ullerød hed før i tiden Ulverød, så måske er fortællingen ikke kun løs snak. En høj blev nemlig sløjfet i 1875, da Ullerød mølle blev bygget.

I slutningen af 1100-tallet ejede Absalon jorden i Ullerød og omegn, og et af de breve, vi i dag har fra hans hånd, er underskrevet og dateret med vitterlighedsvidner i Ullerød og er fra ca. 1163.

Trods Ullerøds tilsyneladende ret almindelige liv har området alligevel en interessant fortælling helt tilbage fra oldtiden til i dag. Hvad er for resten Ventegodts hus, som lå der hvor i dag Ullerød brugs ligger? - og hvorfor valgte Holger Begtrup i 1895 at bygge sin højskole i netop Ullerød?

Arrangementet koster 40 kroner (gratis under 18 år), og man skal tilmelde sig på post@museumns.dk, da der er begrænset antal pladser.

Mødested ved Nettos p-plads, Frederiksværksgade 152.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?