18. maj 2021
Arkivfoto: Mdt
Arkivfoto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To ledere fyret i Frederiksborg Brand & Redning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ledere fyret i Frederiksborg Brand & Redning

Beredskabsdirektøren og den operative chef hjemsendt efter undersøgelse af ledelseskultur og arbejdsmiljø

Opdateret 06. juli 2020 kl. 18:09
Hillerød Posten - 06. juli 2020 kl. 17:20

Både beredskabsdirektøren og den operative chef i Frederiksborg Brand & Redning er sendt hjem og fritaget fra tjeneste.

arrow Læs også: Hjemsendt beredskabsdirektør får pænt plaster på såret

Det oplyste Beredskabskommissionen for Frederiksborg Brand og Redning 25. juni.

Hjemsendelserne af beredskabsdirektør Kim Lintrup og operative chef Sean Bisgaard kom efter, at kommissionen i april tog initiativ til en undersøgelse af beredskabet - herunder ledelseskultur, arbejdsmiljø og organisering. På baggrund af undersøgelsens resultater har beredskabskommissionen besluttet at gentænke beredskabet og altså fyre de to ledere:

"Vi havde fået en række henvendelser om både ledelseskultur, arbejdsmiljø og budgetstyring, som vi ikke kunne sidde overhørig. Derfor iværksatte vi en ekstern undersøgelse, og da vi fik den, var vi nødt til at træffe beslutningen om at sende direktøren og den operative chef hjem," siger John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund og formand for Beredskabskommissionen, til Hillerød Postens søsteravis Lokalavisen Frederikssund.

"Ifølge undersøgelsen er der problemer med interne kulturforskelle mellem den operative og administrative del af organisationen, der er ikke tilstrækkelig klarhed over kommandovejene, der har været for mange enkeltsager i fokus fremfor helheden, og der er stor forskel på tilliden til den øverste ledelse i henholdsvis den operative og den administrative stab," opsummerer John Schmidt Andersen undersøgelsens konklusioner.

Gribskov ud

Der er også en kommune mindre i samarbejdet fremover:

"Samtidig står vi i en situation, hvor Gribskov kommune trækker sig fra beredskabet, og derfor er det et oplagt tidspunkt at gentænke hele beredskabet med både organisering og ledelse," siger John Schmidt Andersen.

Der er allerede udnævnt en konstitueret operativ chef, mens direktørfunktionen vil blive varetaget af en ekstern ledelseskonsulent, indtil en ny direktør er fundet.

Frederiksborg Beredskab dækker i dag udover Hillerød kommunerne Frederikssund, Halsnæs, Egedal, Furesø og Gribskov.

arrow Beredskabschef fratræder efter aftale
09. juli 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:16
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?