30. september 2020
"Det er et spændende projekt, men jeg tror, at vi lige skal slå koldt vand i blodet, inden armene kommer helt op," lyder det fra Peder Bisgaard om FC Nordsjællands tanker om at flytte dele af klubben til Hillerød. Pressefoto
"Det er et spændende projekt, men jeg tror, at vi lige skal slå koldt vand i blodet, inden armene kommer helt op," lyder det fra Peder Bisgaard om FC Nordsjællands tanker om at flytte dele af klubben til Hillerød. Pressefoto
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere politiker om fodboldeventyr i Favrholm: "Lad os nu ikke få armene alt for højt op"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere politiker om fodboldeventyr i Favrholm: "Lad os nu ikke få armene alt for højt op"

Peder Bisgaard frygter, at FC Nordsjælland vil bruge Favrholm-projektet til at lægge pres på Furesø Kommune

Hillerød Posten - 08. januar 2020 kl. 17:00
Af Martin Warming

"Lad os nu ikke få armene alt for højt op".

Sådan lyder det fra det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem i Hillerød Peder Bisgaard, der i dag er landsformand for Dansk Firmaidrætsforbund, om FC Nordsjællands udmelding om, at Superligaklubben er interesseret i at flytte dele af klubben til den nye bydel Favrholm i Hillerød. Her skal der efter planen bygges et helt nyt fodboldanlæg med et tilhørende stadion.

Hillerød Kommune og FC Nordsjælland kunne kort før jul fortælle om planerne, der blandt andet indebærer, at FC Nordsjælland overvejer af flytte sin administration og sit fodboldakademi til Hillerød.

"Efter mange års tæt dialog med Furesø Kommune, og taget klubbens nuværende faciliteters placering i betragtning, vurderer FC Nordsjællands bestyrelse, at det ikke er en realistisk mulighed at kunne indfri projektet i Farum," skrev FC Nordsjælland i en pressemeddelelse den 19. december.

Men Peder Bisgaard frygter, at FC Nordsjælland bare vil bruge Favrholm-projektet til at lægge pres på Furesø Kommune for at få bedre faciliteter på sin nuværende adresse i Farum.

"Jeg er helt enig i, at det er en spændende nyhed, der her er blevet præsenteret, men - med fare for at blive kaldt lyseslukker – lad os nu ikke få armene alt for højt op (endnu) med mindre Hillerød Kommune har en 100 procent garanti for, at det bliver til noget. Vi har desværre tidligere set Rungsted Ishockey og også FC Nordsjælland 'misbruge' Hillerød Kommune som en trussel for at få bedre vilkår på deres nuværende adresser – er der håndfaste garantier for, at dette ikke sker igen?," spørger Peder Bisgaard i en kommentar på Hillerød Postens hjemmeside.

arrow Læs også: FC Nordsjælland beder om møde med Hillerød Kommune og DBU
Slå koldt vand i blodet

Peder Bisgaard understreger, at han ikke kender sagen i detaljer, men det skurer i hans ører, at der tales om at bygge et Superligastadion i Hillerød, når FC Nordsjælland har meldt ud, at klubben fortsat vil spille sine Superligakampe på Right to Dream Park i Farum.

"FC Nordsjælland har for egne midler mig bekendt ombygget Right to Dream Park (stadionet i Farum, red.) for millioner af egne midler – vil man bare afgive det, og hvor er kvindefodbolden i dette projekt? Der er ting, som jeg ikke kan få til at hænge sammen, men jeg håber da, at mine betænkeligheder vil blive gjort til skamme, og at projektet bliver til noget. Det er et spændende projekt, men jeg tror, at vi lige skal slå koldt vand i blodet, inden armene kommer helt op," lyder det fra Peder Bisgaard, der sad i byrådet i Hillerød i 12 år frem til sidste kommunalvalg, hvor han valgte ikke at genopstille.

Kenn Thomsen

FC Nordsjællands direktør afviser, at klubben har en bagtanke med Favrholm-projektet. Foto: Kenn Thomsen


Fodboldirektør afviser

Søren Kristensen, der er direktør i FC Nordsjælland, afviser alle spekulationer om, at klubben vil bruge Favrholm-projektet til at lægge pres på Furesø Kommune.

"Jeg kan med 100 procent sikkerhed slå fast, at vores klare intention er at være en del af en visionær fodboldpark i Hillerød, og at vi af samme grund ikke har andre jern i ilden. Nøjagtigt som vi har meldt ud. Fodboldparken i Hillerød er et projekt, som ikke har sin mage noget som helst sted på vores breddegrader, og som understreger de ambitioner for idræt, fodbold og uddannelse, som vi og Hillerød deler," skriver Søren Kristensen i en mail til Hillerød Posten.

"Det bliver et fantastisk aktiv for os, for Hillerød Kommune, for mange tusinde borgere i alle aldre og for samtlige af kommunens fodboldklubber,” lyder det fra Søren Kristensen.

arrow Nu må Hillerød Fodbold skrive kontrakter med sine spillere
16. januar 2020 kl. 09:01 Opdateret: kl. 08:24
arrow Naboer glæder sig til ny stadionby
15. januar 2020 kl. 05:36 Opdateret: kl. 15:34
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?