19. maj 2021
Mette Thiesen er rasende, efter at Hanne Kirkegaard kom til at kalde hende for en 'led kælling' for åben mikrofon på onsdagens byrådsmøde, der blev afholdt over Skype.
Mette Thiesen er rasende, efter at Hanne Kirkegaard kom til at kalde hende for en 'led kælling' for åben mikrofon på onsdagens byrådsmøde, der blev afholdt over Skype.
Foto: Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svipser på byrådsmøde: Kaldte Mette Thiesen for en 'led kælling' for åben mikrofon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svipser på byrådsmøde: Kaldte Mette Thiesen for en 'led kælling' for åben mikrofon
Hillerød Posten - 26. marts 2020 kl. 20:00
Af Martin Warming

Man skal huske at slukke for sin mikrofon. Specielt hvis man har behov for at kalde andre for en 'led kælling'.

Men det glemte Venstres byrådsmedlem Hanne Kirkegaard, der også er formand for Idræt- og Sundhedsudvalget i Hillerød Kommune, da byrådet holdt møde over Skype onsdag aften.

Mens Mette Thiesen fra Nye Borgerlige var i fuld gang med at argumentere for, hvorfor hun synes, det er en dårlig ide, at Hillerød Kommune tilslutter sig et projekt for indvandrerkvinder, blev hun pludselig afbrudt af en stemme, der sagde:

"Årrrhhh, Mette Thiesen... du er simpelthen en led kælling, er du".

Hanne Kirkegaard havde - må man antage - glemt at slukke sin mikrofon, og derfor kunne samtlige byrådsmedlemmer og de tilhører, der fulgte med i byrådsmødet, der blev livestreamet, altså høre hendes fuldstændig uforbeholdne mening om Mette Thiesen.

Hør Hanne Kirkegaards mikrofon-svipser her (cirka 33.45 minutter inde i klippet)

"Hvem var det, der sagde det?," lød det overraskende fra Mette Thiesen.

"Det var da godt nok noget mærkeligt noget at sige. Jeg ved ikke, hvem der kom med den småperfide bemærkning, Det synes jeg ellers ikke er noget, vi gør her i Hillerød byråd," sagde Mette Thiesen på Skype-mødet.

Ifølge Mette Thiesen modtog hun efter byrådsmødet en mail fra Hanne Kirkegaard, der undskyldte, at hun havde kaldt hende for en led kælling.

"Jeg har fået en undskyldning på mail, men det ændrer jo ikke ved, at hun har kaldt mig for en led kælling på et byrådsmøde, mens alle hørte det. Jeg synes, at det er en utilstedelig opførsel, og det hører slet ingen steder hjemme. Vi kan være rygende uenige rent politisk, men vi skal tale pænt til hinanden og have en saglig, respektfuld og sober dialog," siger Mette Thiesen til Hillerød Posten.

Mette Thiesen har ikke svaret på Hanne Kirkegaards undskyldning, og hun mener, at Klaus Markussen, der er formand for Venstres byrådsgruppe i Hillerød, skal se at komme på banen.

"Jeg synes, at Klaus Markussen skal give mig en offentlig undskyldning. Det er trods alt et af hans byrådsmedlemmer, der har opført sig fuldstændig utilstedeligt, og jeg formoder da, at han tager afstand fra, at et af hans medlemmer kalder mig for en led kælling," lyder det fra Mette Thiesen.

arrow Læs også: Grundlovsmøde:"Alt for mange unge bruger ikke stemmeretten"
Beklager

Klaus Markussen lægger sig fladt ned og beklager den uheldige episode på onsdagens byrådsmøde.

"I Venstre taler vi altid pænt om andre og behandler alle med respekt. Dette uanset om vi er enige eller ej. Det skete ikke i den konkrete sag. Det vil jeg gerne beklage. Det er der sagt undskyld for direkte til Mette Thiesen og til borgmesteren, der ledte det byrådsmøde, hvor det skete," skriver Klaus Markussen i en mail til Hillerød Posten.

Kommer ikke til at ske igen

Hanne Kirkegaard er også ked af situationen og lover, at det ikke kommer til at ske igen.

"Jeg har den helt klare holdning, at vi skal tale ordentligt til hinanden – også i byrådet – jeg har så beklageligvis selv brudt den regel, og det beklager jeg. Jeg har selvfølgelig straks i går aftes (onsdag aften, red.) sagt undskyld til både Mette Thiesen og til borgmesteren for min udtalelse og kan for min del sige, at det kommer ikke til at ske igen," skriver hun i en mail til Hillerød Posten.

arrow Viceborgmester i Hillerød melder sig ud af Dansk Folkeparti
05. maj 2020 kl. 19:06 Opdateret: kl. 19:04
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?