12. august 2020
Borgmester Kirsten Jensen tog mandag første spadestik til byggeriet af 30 nye plejeboliger på Sophienborg Plejecenter. Pressefoto: Vibe Reetz
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Kirsten Jensen tog mandag første spadestik til byggeriet af 30 nye plejeboliger på Sophienborg Plejecenter. Pressefoto: Vibe Reetz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Første spadestik til 30 nye plejeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Første spadestik til 30 nye plejeboliger

Mandag blev spaden sat i jorden til en udvidelse af Sophienborg Plejecenter

Hillerød Posten - 19. maj 2020 kl. 10:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev serveret kransekage og alkoholfrie bobler på Sophienborg Plejecenter mandag 18. maj. Da blev der afholdt første spadestik til plejecentrets udvidelse med 30 nye plejeboliger.

arrow Læs også: Hillerød Kommune har åbnet for indendørs besøg på plejehjem

På grund af coronavirussmittefaren var der blot 10 deltagere i spadestikket, blandt andre borgmester Kirsten Jensen, repræsentanter fra Domea, entreprenør Ole Jepsen og arkitekt Susanne Schelde.

Kirsten Jensen glædede sig over, at plejecentret nu vokser:

"Borgere fra vores kommune skal kunne få trygge og gode dage her, når de får brug for megen hjælp i hverdagen, og her skal vores medarbejdere have en god arbejdsplads. Vi ser meget frem til udvidelsen af Sophienborg Plejehjem. Det er i forvejen et godt og dejligt plejehjem," sagde hun.

Spændende proces

Spadestikket blev taget midt i det eksisterende plejecenters gård, således at beboere kunne følge med fra deres vinduer. Også plejecenterleder Jeanette Hjermind var med til at markere spadestikket, og hun glæder sig over, at udvidelsen af plejecentret nu tager form:

"Det har været en spændende proces, at jeg sammen med gode medarbejdere har kunnet byde ind dels med erfaringer fra det nuværende byggeri og hverdagen, dels med mange drømme og nytænkning. Det er dejligt at se, at en del er kommet med indtil videre," sagde hun.

Formanden for organisationsbestyrelsen, som er Boligselskabet Domea Hillerød, Karin Thomsen sammenlignede spadestikket med at så et frø.

"Der har været et langt forløb, inden frøet nu endelig kan komme i jorden. Den rette plads skulle findes, diverse eksperter har haft mange møder for at analysere og finde det helt rigtige frø, bagefter skulle alle eksperterne blive enige om at udvælge den helt rette jordbund, mange møder er holdt, mange drøftelser, enigheder og uenigheder, smil og alvor har de været igennem, Men nu er frøet fundet. Jeg ønsker, at spiringsevnen er, som eksperterne har sagt, og ønsker det lille frø held og lykke med at vokse," sagde hun.

Godt lysindfald

De nye plejeboliger er planlagt i samarbejde med de kommende brugere, og også bæredygtigheden er i fokus med effektiv varmegenvinding og solceller. Bygningerne holdes i samme arkitektoniske stil som de eksisterende demensafsnit og omkredses af gårdhaver med bærbuske og enggræs.

Boligerne er planlagt med godt udsyn og lysindfald, selv fra kørestolen eller fra sofaen. De nødvendige forholdsregler omkring tilgængelighed er integreret med hjemmelighed i fokus, og blandt andet derfor har alle boliger også tekøkken, vaskemaskine og tørretumbler såvel som mulighed for køleskab.

Bygningerne opføres i hovedentreprise af entreprenør Ole Jepsen A/S for Boligselskabet Domea Hillerød.

Byggeriet er planlagt til indflytning i sensommeren 2021.

Mdt

arrow Plejehjem og dagtilbud skal kobles sammen i Favrholm
06. juni 2020 kl. 06:15 Opdateret: kl. 14:44
arrow Plejehjemsbeboere og medarbejder smittet med coronavirus
02. juni 2020 kl. 09:39 Opdateret: kl. 10:55
arrow Plejehjem er fri for corona
12. maj 2020 kl. 09:52 Opdateret: kl. 09:37
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?