24. november 2020
Kulturminister Joy Mogensen åbnede onsdag en ny udstilling med Jacob Brostrups syv historiemalerier. Pressefoto: Mew
gallery icon

Se billedserie

Kulturminister Joy Mogensen åbnede onsdag en ny udstilling med Jacob Brostrups syv historiemalerier. Pressefoto: Mew
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 150 års danmarkshistorie folder sig ud i ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 150 års danmarkshistorie folder sig ud i ny udstilling

Museet på Frederiksborg Slot åbnede onsdag ny udstilling med syv historiemalerier. Blandt gæsterne var kulturminister Joy Mogensen

Hillerød Posten - 12. juni 2020 kl. 15:15

Arbejderbevægelsens, Danmarks og Socialdemokratiets historie fra 1870'erne til i dag bliver i en ny udstilling fortalt i moderne historiemalerier.

arrow Læs også: Omvisning i Jacob Brostrups 'Folkets Tid'

Udstillingen åbnede onsdag 10. juni på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot af kulturminister Joy Mogensen (S).

På udstillingen kan man opleve Jacob Brostrups syv historiemalerier, som han skabte til Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg, hvor de blev præsenteret i 2018.

Relevant for alle

Til åbningen holdt også Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, der også er næstformand for museets bestyrelse, tale:

"Jacob Brostrups malerier fortæller om, hvordan Socialdemokratiet var med til at rejse en anden bygning - den moderne velfærdsstat, hvordan Danmark efter anden verdenskrig blev tættere integreret med andre vestlige demokratier, og hvorledes frihed og parlamentarisme er blevet noget selvfølgeligt, der i dag kan samle de fleste af os. Billederne fortæller en historie, der er relevant - ikke bare for socialdemokrater, men alle danskere. Naturligvis vil der være forskellige vurderinger af de afbildede begivenheder og personer, men at de er relevante at diskutere, er hævet over enhver tvivl - ligesom diskussionerne om historien er væsentlige for, hvad det er for et samfund, vi ønsker også fremadrettet. Det tror og håber jeg, at udstillingen med Brostrups værker på Frederiksborg kan bidrage til," sagde han.

Vigtigt med historiemalerier

Museumsdirektør Mette Skougaard glædede sig til åbningen over at præsentere Jacob Brostrup bud på den klassiske genre historiemaleriet på museet.

"Historiemaleriet er en genre, der siden museets oprettelse har spillet en stor rolle i vores historieformidling. Fra Brostrup-udstillingen kan man gå på opdagelse og se nogle af de andre personer og begivenheder, der i den nyeste historie har været med til at forme det Danmark, vi kender i dag - og på den måde supplerer den permanente udstilling og Brostrups malerier hinanden," sagde hun.

De syv historiemalerier viser blandt andet slaget på fælleden, Stauning, Lillebæltsbroen, parcelhuset, Anker Jørgensen og metro-byggeriet.

Udstillingen kan ses frem til 27. september.

Mdt

arrow Så kan du igen komme på tur rundt på Frederiksborg Slot
17. august 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:08
arrow Kulturministeren åbner ny udstilling på Frederiksborg Slot
06. juni 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 15:02
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?