27. maj 2020
Hvis man får en henvisning til en corona-test fra sin egen læge, skal man testet i et af teltene ved hospitalet i Hillerød. Foto: Martin Warming
gallery icon

Se billedserie

Hvis man får en henvisning til en corona-test fra sin egen læge, skal man testet i et af teltene ved hospitalet i Hillerød. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Potentielle corona-smittede skal testes i telte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Potentielle corona-smittede skal testes i telte

Hospitalet skal nu også teste borgere, der udviser milde symptomer på coronavirus

Hillerød Posten - 04. april 2020 kl. 10:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mindre teltlejr er skudt op ved hospitalet i Hillerød. Den skal bruges til at holde potentielle corona-smittede adskilt fra andre på hospitalet.

arrow Læs også: Genbrugsbutikker i knæ: - Vi har ikke til næste måneds husleje

Sundhedsstyrelsen sendte i onsdags nye retninglingslinjer ud for, hvem der kan blive testet for coronavius. Tidligere skulle man først gennem en vurdering på hosptialet, før man kunne blive testet, men med de nye retningslinjer kan de praktiserende læger henvise borgere med selv milde symptomer til en test for coronavirus.

Og det er blandt andet det, teltene ved hospitalet i Hillerød skal bruges til, fortæller Jonas Egebart, der er lægelig vicedirektør ved Nordsjællands Hospital.

"Vi har bygget et fuldstændig seperat patientforløb for mulige Covid-19-patienter, så de bliver holdt adskilt fra andre patienter på hospitalet, så vi undgår smitte," fortæller han til Hillerød Posten.

Hvis man får en henvising til en corona-test, skal man altså møde op ved teltlejren, den såkaldte vurderingsklinik, ved hospitalet i Hillerød, hvor man så vil blive testet.

Svaret på prøven vil efterfølgende blive sendt til ens egen praktiserende læge.

Andre steder i landet har man opsat drive-in-klinikker, hvor man bliver testet for coronavirus, mens man sidder i sin bil. Den mulighed har man dog ikke på hospitalet i Hillerød endnu.

"Vi har endnu ikke etableret en drive by-funktion. Det er en mulighed, vi har kigget på, men vi har det ikke indtil videre," siger Jonas Egebart.

Vurderingsklinikken i Hillerød kan, som det ser ud lige nu, teste op mod 400 personer om dagen.

arrow Isabella må kigge langt efter sin konfirmation
05. april 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 15:34
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?