25. september 2021
Videnskabsklubben er et gratis tilbud til børn i 5. og 6. klasse. Foto: Lars Svankjær
Videnskabsklubben er et gratis tilbud til børn i 5. og 6. klasse. Foto: Lars Svankjær
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt fritidstilbud i Hillerød: Nu kan børn gå til naturvidenskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt fritidstilbud i Hillerød: Nu kan børn gå til naturvidenskab

Som noget nyt kommer Videnskabsklubben til Hillerød

Hillerød Posten - 22. august 2020 kl. 10:05

Videnskabsklubben kommer til Hillerød og slår sine døre op for skoleelever i 5. og 6. klasse, der vil gå til videnskab efter skole - lidt ligesom man kan gå til fodbold, ridning eller spejder.

Eleverne skal gennem syv uger grave sig ned i naturvidenskabens nørdede verden. De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.

I Videnskabsklubben kalder de eleverne, der går til videnskab, for miniforskere. De bliver undervist af ældre elever fra gymnasiet og 8.-9. klasse, og undervisningen foregår på Hillerød Tekniske Gymnasium én eftermiddag om ugen. Eleverne fra Hillerød Tekniske Gymnasium har meldt sig frivilligt til at undervise elever fra 5. og 6. klasse i materialefysik, og de skal lave massevis af forsøg med materialer, de kender fra hverdagen.

"Unikt læringsmiljø"

Mødet mellem de ældre og yngre elever uden for skolens rammer skaber et unikt læringsmiljø med plads til nysgerrighed, engagement og ægte glæde ved naturvidenskaben, mener Videnskabsklubbens administrerende direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard:

"I Videnskabsklubben arbejder vi for at åbne børn og unges øjne for naturvidenskaben og vise dem, at det kan være sjovt og berigende at arbejde med den naturvidenskabelige tankegang. Vi inviterer dem inden for i en verden fuld af leg og eksperimenter og tilbyder dermed et enestående møde med naturvidenskaben, som forhåbentlig kan være med til at inspirere dem i deres videre færd gennem uddannelsessystemet og livet generelt," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Rikke Schmidt Kjærgaard er selv tidligere topforsker og startede Videnskabsklubben i regi af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Gratis

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af danske forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne.

Videnskabsklubben er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden - helt gratis. Klubben er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden og har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum.

Videnskabsklubben har eksisteret siden 2014, hvor klubben var tilstede i to byer. I 2020 findes Videnskabsklubben i 18 byer i hele landet. Knap 900 elever får til efteråret lov til at lege med naturvidenskab på et af klubbens hold.

Undervisningen i Hillerød har opstart onsdag 21. oktober.

Tilmeldingen åbner søndag den 23. august klokken 10, og holdene kan findes på www.videnskabsklubben.dk/tilmelding.

Mdt

Stemmer du til kommunalvalget i år?