18. september 2020
Krydset ved Marie Mørks Skole bliver af ny trængselsanalyse udpeget som et af de problematiske trafikale knudepunkter i Hillerød Kommune.
Krydset ved Marie Mørks Skole bliver af ny trængselsanalyse udpeget som et af de problematiske trafikale knudepunkter i Hillerød Kommune.
Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny rapport: Her er der mest trængsel i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny rapport: Her er der mest trængsel i Hillerød

Ny trængselsrapport er bare én i rækken af mange, som skal pege på, hvor de største trafikale udfordringer i Hillerød Kommune

Hillerød Posten - 22. januar 2020 kl. 05:35
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny kortlægning viser hvor i Hillerød, trafikken er allermest belastet.

Trængselskortlægningens resultater var forleden til debat i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, hvor de dog ikke var overraskede over resultaterne:

"Vi var nok mest overraskede over, at kortlægningen ikke viste mere trængsel. Men selvom mange af os, som kører i byen, godt ved, hvor problemerne er, så er det rigtig rart at få noget data på det. Det er grunden til, at vi tager fat på det her. Vi har ikke penge til at fixe det hele - hele tiden. Men så vil vi sætte ind der, hvor det giver den største lettelse i trafikken," siger udvalgsformand Dan Riise fra Venstre.

arrow Læs også: Arkitekturråd: Byggeri på Tikanten er unødvendigt bastant
Historik og her-og-nu

Det var tilbage i november, at byrådet satte 7,5 millioner kroner af på budgettet til en række fremkommelighedsprojekter i trafikken i 2020 - ét af dem er altså computerprogrammer, som kan kortlægge trafikproblemerne, så forvaltningen både har en analyse af trafikkens historiske udvikling og samtidig et 'her og nu'-billede af trængslen på hele kommunens vejnet.

Rapporten, som blev fremlagt for politikerne 8. januar viser, at der er trængsel på alle vejene omkring krydset Milnersvej-Søndre Jernbanevej-Hammersholtvej, og at indfaldsvejene fra Hillerød Motorvejens forlængelse er kraftigt belastede. Også på Herredsvejen i udadgående retning stopper trafikken til, men kun i en kort periode, viser analysen. Desuden er vejene omkring Tikanten også belastede, og den registrerede hastighed ligger her mellem 40 og 60 procent af den tilladte hastighed, viser analysen.

Dan Riise og resten af udvalget har store forhåbninger til, at de mange analyser og data kan sikre, at kommunen ved præcis hvor, der skal sættes ind med trafikforbedringer:

"De her data samler op, hvad der sker i trafikken, så vi hele tiden bliver klogere, efterhånden som der bliver puttet flere og flere data ind i systemet. Nu er vi også i gang med at forbedre alle lyskryds, og når lyskrydsene snakker mere sammen, kan det give et bedre flow i trafikken," siger han.

Julehandel og vejarbejde

Lyskrydsene kan for eksempel indstilles på en anden måde om morgenen end om aftenen, hvis det passer i trafikflowet - eller man kan lave ændringer i forbindelse med for eksempel store fodboldkampe på Hillerød Stadion eller koncerter i Royal Stage.

"Så kan computerprogrammet regne ud, hvordan lyskrydsene skal indstilles. Det kan også være i forbindelse med julehandel, vejarbejde og så videre, og det bliver bedre, jo mere historik vi får på," siger Dan Riise, som også håber, at systemerne kan spille sammen med det parkeringshenvisningssystem, som skal sættes op i Hillerøds bymidte og vise bilisterne vej til de ledige p-pladser.

"Tingene skal snakke sammen - det forventer vi os rigtig meget af. Så det her er et rigtig spændende projekt," siger han.

arrow Bevaringsværdig bygning risikerer livet for nyt boligbyggeri
03. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 14:44
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?