5. marts 2021
Ny plan skal se på, hvordan vi får bedre fremkommelighed for trafikken i Hillerød. Arkivfoto
Ny plan skal se på, hvordan vi får bedre fremkommelighed for trafikken i Hillerød. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny 'fremkommelighedsplan' skal sikre, at vi kommer lettere gennem trafikken i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny 'fremkommelighedsplan' skal sikre, at vi kommer lettere gennem trafikken i Hillerød

200.00 kroner er sat af i det kommende budget til at lave en ny trafikplan for Hillerød næste år

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:09
Hillerød Posten - 27. september 2018 kl. 07:00
Af Mette Dolmer Thygesen

Der er for mange bilister, som triller i lav fart gennem Hillerød i myldretiden.

arrow Læs også: Vejarbejde: Nu sættes arbejdet med ny cykelsti i gang

Det mener partierne bag årets budgetaftale, der sikrer 200.000 kroner næste år til at få udarbejdet en samlet plan for trafikken i Hillerød - og 5 mio. kroner i året efter til at føre nogle af planens forslag ud i livet.

"Når jeg skal til et møde i Hillerød, må jeg påregne ekstra køretid, for det kan være vanskeligt at komme frem i vores kommune. De mennesker, jeg taler med, nævner altid fremkommelighed, som noget af det, de mener, vi skal gøre noget ved," sagde viceborgmester Klaus Markussen (Venstre) til pressemødet om budgettet forleden.

Den såkaldte 'fremkommelighedsplan' skal kigge på, hvordan både bilister, fodgængere, cyklister, buspassagerer og togrejsende kommer bedst muligt frem i kommunen. For, som forligspartierne skriver i aftalen, bruger de fleste af os mere end ét transportmiddel i løbet af ugen, og det skal sikres, at alle kommer hurtigt og sikkert frem - og at planen samtidig har blik for både sikkerhed, miljø og klima og indeholder en gennemgang af kommunens signalanlæg.

"Vi er ikke i mål, for det er jo et langt, sejt træk, men nu er vi i hvert fald i gang. Det, synes jeg, er et rigtig vigtigt signal i forhold til den helt store udfordring, fremkommelighed er i vores by - og vil blive i vores kommune, i takt med at flere mennesker flytter hertil," sagde Klaus Markussen.

På kommunens investeringsplan var der allerede afsat ni millioner kroner til forbedringer af fremkommeligheden omkring rundkørslen ved Peder Oxes Alle/Egespurs Allé og til- og frakørselsramperne til motortrafikvejen. Hvilken løsning, man finder frem til her, afhænger af aftaler med Vejdirektoratet. De problemer, der opstår i myldretiden ved Hillerødmotorvejens forlængelse og Rute 6, er en del af trængselsproblemerne på statsveje - og løsningen afhænger af, hvad Folketingets beslutter at gøre med Hillerødmotorvejens forlængelse.

Der var desuden i forvejen sat tre millioner kroner af i 2019 til forbedret busfremkommelighed.

Den nye 'fremkommelighedsplan' skal indeholde en detaljeret vurdering af effekterne af større trafiktekniske forslag fra Trafikplan for Hillerød by - eksempelvis vejudvidelser i krydset ved Carlsbergvej/Tamsborgvej/Københavnsvej, vejudvidelser i krydset Holmegårdsvej/Skansevej/Helsingørvej/Københavnsvej, ombygning af rundkørslerne Milnersvej/Roskildevej/Peder Oxes Alle og Herredsvejen/Tulstrupvej/Egespurgs Allé til signalregulerede kryds.

Andre beslutninger på trafikområdet:

Læs mere på www.hillerod.dk.

OBS Der var i første udgave af artiklen forsvundet et '0', så det fremgik, at der var 500.000 kroner til trafikforbedringer i 2020 - det rigtige tal er 5 mio. kroner. Det er hermed rettet, og vi beklager fejlen.

arrow Trængselsramt rundkørsel skal forbedres
10. september 2020 kl. 05:59 Opdateret: kl. 10:31
arrow Cykelsti bliver dyrere end ventet
17. august 2020 kl. 09:34 Opdateret: kl. 09:08
arrow Syv millioner kroner skal få trafikken i Hillerød til at glide bedre
10. december 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 01:16
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?