6. august 2020
Biograferne kan allerede nu åbne - men meget skal gøres klar inden, det sker, fortæller de lokale biografer. Arkivfoto: Thomas Olsen
Biograferne kan allerede nu åbne - men meget skal gøres klar inden, det sker, fortæller de lokale biografer. Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu gør biograferne klar til at genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu gør biograferne klar til at genåbne

Både Nordisk Film og Café Slotsbio arbejder på at genåbne - men meget skal falde på plads, så hvornår det bliver, ligger endnu ikke fast

Hillerød Posten - 22. maj 2020 kl. 11:10
Af Mette Dolmer Thygesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart kan vi igen slå os ned i sædet med en pose slik foran det store lærred i biografen på Ndr. Jernbanevej.

arrow Læs også: Åbningsprogrammet på plads i Nordisk Film-biografen i Hillerød

For efter forhandlinger mellem Folketingets partier blev det 20. maj meldt ud, at teatre, museer, biografer og zoologiske haver ikke skal vente til 8. juni med at åbne - men kan åbne straks. Natten til fredag kom myndighederne med de nye retningslinjer for, hvordan biograferne kan genåbne - så nu er Nordisk Film Biografer ved at planlægge, hvilke biografer der kan genåbne hvornår, fortæller direktør Casper Bonavent til Hillerød Posten:

"Vi har hjemsendt stort set alle vores medarbejdere, så de skal tilbagekaldes, før vi kan åbne igen. Desuden arbejder vi på en genåbningsplan, så vi kan følge de nye retningslinjer," siger biografdirektøren.

500 i salene

Han glæder sig over, at biograferne kan genåbne - og at de må have plads til 500 mennesker i biografsalene:

"Vi er meget glade for, at antallet for, hvor mange vi må have i salene, nu er steget til 500. Der skal stadig være en meters mellemrum mellem grupperne, og det løser vi ved at gå ind og blokere hvert andet sæde. Det kan vi styre gennem vores billetsystem," siger han.

I løbet af næste uge forventer han at have en plan klar for, hvornår de enkelte biografer genåbner, herunder også den på Ndr. Jernbanevej i Hillerød.

"Udover at vi skal have tilbagekaldt vores personale, skal vi også have klargjort biograferne til de nye retningslinjer, så både kiosker og lobbyer er klar til kunderne. Der går lige nogle dage, inden vi kan komme i gang og genåbne biograferne sikkert og trygt. For det er vores altoverskyggende prioritet, at man får en tryg biografoplevelse. Men vi glæder os til at komme i gang igen, og vi er rigtig glade for, at vi nu kender retningslinjerne, så vi har noget konkret at arbejde med," siger han.

Flytter til Gallerierne

Nordisk Film Biografer arbejder stadig med at flytte biografen ned i nye lokaler i shoppingcentret Gallerierne i Slotsgade, fortæller han:

"Vi er stadig i en god dialog med udviklerne i Gallerierne, og vi kigger på, hvad vi kan finde ud af at få udviklet i centret. Planerne har ligget lidt hen her i vores lukkeperiode, men vi er stadig i tæt dialog og håber, at vi kan komme ud med noget mere konkret i løbet af sommeren".

Overholde retningslinjer

I Café Slotsbio glæder de sig til at åbne, fortæller formand for Slotsbios Venner Holger Toxværd - men hvornår det bliver, er endnu ikke afklaret.

"Jeg tror ikke, vi kommer i gang før 4. juni, men nu mødes vi og taler om det. Vi vil i hvert fald ikke åbne, før det er helt sikkert og trygt, og vi kan overholde alle retningslinjer".

Biografen kommer til at fjerne nogle borde i cafeen, så der er ikke plads til, at så mange kan sidde, og billetterne skal man selv printe ud, så færrest mulige hænder rører ved dem. Samtidig bliver der kun plads til 50 i biografsalen.

"Selvom vi godt kunne have plads til 100, så holder vi os til de 50. Så er vi sikre på, at man ikke sidder tæt og generer hinanden," siger han.

Afventer film

Samtidig afventer biografen filmproducenterne og udlejningsselskaberne.

"Vi skal finde ud af, hvilke film vi må starte med. Det er 'de store', der bestemmer det, og vi får ikke udleveret nogen film, før alle er enige, så der kan sikkert godt gå en uges tid," siger Holger Toxværd.

Slotsbio har måttet aflyse en masse særforestillinger, som kunne have givet dem indtægter. Så nu glæder de sig ekstra meget til at slå dørene op igen:

"Det er klart, at det kribler i os for at komme i gang. Man får lige det der daglige kick ved at komme ned i biografen og kigge, hvordan det går. Men vi regner med, der kommer fuld knald på igen til efteråret med alle de særforestillinger, vi har måttet rykke. Og så kan det være, vi udvider, så vi får tre forestillinger i weekenderne fremover, så vi kommer lidt op i omdrejninger," siger han.

arrow Her åbner ny luksusbiograf næste år
03. juni 2020 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:25
arrow Slotsbio genåbner med pigebørn og seje kvinder
01. juni 2020 kl. 06:16 Opdateret: kl. 08:35
arrow Datoen er sat: Nu åbner Nordisk Films biograf i Hillerød
26. maj 2020 kl. 10:56 Opdateret: kl. 10:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?