15. maj 2021
Alle kan stille borgerforslag - og hvis 450 borgere stemmer for det, skal politikerne debattere det i byrådet. Arkivfoto
Alle kan stille borgerforslag - og hvis 450 borgere stemmer for det, skal politikerne debattere det i byrådet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver det nemmere at komme med borgerforslag til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver det nemmere at komme med borgerforslag til byrådet

Nu skal færre andre borgere end tidligere stemme for et borgerforslag, før politikerne skal behandle det på et byrådsmøde

Hillerød Posten - 05. juni 2020 kl. 08:00

Det bliver nu nemmere at få politikerne i Hillerød Byråd til at diskutere forslag fra borgerne.

Nu skal der nemlig kun 450 stemmer til, før byrådet behandler forslaget, hvor der før skulle være 750 borgere, som stemte for at få forslaget til politisk behandling.

Samtidig kan den nye hjemmeside www.sammenom.hillerod.dk gøre det nemmere for borgerne at komme med borgerforslag til byrådet - og at dele forslagene på Facebook og Twitter og få opbakning fra andre.

Glade i udvalg

Borgerforslagene kan handle om alt det, Hillerød Kommune kan beslutte, for eksempel klimakorps på hjemmebesøg, nyttehaver i Favrholm, musik i naturen, borgere som guider for tilflyttere, unge som digitale besøgsvenner for ensomme ældre - og så videre.

I borgerinvolveringsudvalget er politikerne glade for, at det er blevet nemmere at få et borgerforslag lagt frem for byrådet, siger Øzgen Yücel (V), som er formand for § 17.4 udvalget for borgerinvolvering, i en pressemeddelelse:

"Samtidig er muligheden for at lave et flot borgerforslag med billeder m.v. blevet bedre på den digitale platform 'Sammen om Hillerød', og det er nemt at dele forslaget på sociale medier".

Udvalget håber nu, at endnu flere borgere har lyst til at få indflydelse det politiske arbejde.

Følg byrådsmødet

Hvis et borgerforslag får 450 stemmer inden for seks måneder, vil forslagsstilleren blive kontaktet af en af Hillerød Kommunes medarbejdere, som vil forberede forslaget til et byrådsmøde. Forslaget bliver derefter behandlet på byrådsmødet, hvor man kan følge i behandlingen af forslaget. Byrådsmøderne bliver også streamet live og optages, så man kan se dem bagefter.

Efter mødet får forslagsstilleren også en skriftlig besked om byrådets behandling af forslaget.

Mdt

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?