10. maj 2021
Hillerød Kommune skal finde en anden placering til håndværkerbyen, der skal huse nogle af de mange håndværkere, der skal være med til at bygge det nye hospital i Favrholm. Arkivfoto: Martin Warming
Hillerød Kommune skal finde en anden placering til håndværkerbyen, der skal huse nogle af de mange håndværkere, der skal være med til at bygge det nye hospital i Favrholm. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nævn underkender Hillerød Kommune: Må ikke opføre håndværkerby på mark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nævn underkender Hillerød Kommune: Må ikke opføre håndværkerby på mark

Planklagenævnet har ophævet Hillerød Kommunes tilladelse til at opføre en håndværkerby i Favrholm

Hillerød Posten - 17. juni 2020 kl. 05:00
Af Martin Warming

Det var ikke helt efter bogen, da Hillerød Kommune sidste år gav tilladelse til opførelsen af en håndværkerby med knap 400 midlertidige boliger på marken over for genbrugsstationen og renseanlægget på Lyngevej.

arrow Læs også: Corona-restriktioner: Borgermøde om Hillerøds udvikling flyttes online

Det har Planklagenævnet netop slået fast, efter at en nabo har klaget over håndværkerbyen, der efter planen skulle huse de mange håndværkere, der skal være med til at bygge det nye hospital i Favrholm.

Det er Adapteo Danmark, der vil opføre håndværkerbyen, som der altså nu skal findes en anden placering til, men ifølge Planklagenævnet kræver et projekt af den størrelse en ændring af lokalplanen.

Det er altså ikke nok, at Hillerød Kommune bare har givet en landzonetilladelse.

"Planklagenævnet finder, at selvom projektet er af midlertidig karakter (3 år), så er projektets omfang, som omfatter bl.a. 410 boliger på et areal på 13.580 m2, 100 p-pladser, belysning, uderum med grillområder og en støjvold på 5 m x 15 m x 112 m, et bygge- og anlægsarbejde af en sådan karakter, at det medfører væsentlige ændringer i det bestående miljø, og som dermed er lokalplanpligtigt," skriver Planklagenævnet i sin afgørelse.

"Det er nævnets vurdering, at et så betydeligt byggeri, selvom det er af midlertidig karakter, ikke bør ske ved en enkeltstående tilladelse, men ud fra en samlet planlægning, hvor den planlægningsmæssige sammenhæng belyses, og hvor beboere i området inddrages. Dette især i et tilfælde som nærværende, hvor projektet ikke er i overensstemmelse med kommuneplanrammen, hvilket indebærer, at beboerne i området ikke har haft indflydelse på projektet," står der endvidere i afgørelsen fra Planklagenævnet.

Haster

Hillerød Kommune skal derfor, hvis håndværkerbyen skal opføres på marken over for genbrugsstationen og renseanlægget, lave en ny lokalplan for området. Men det kommer ikke til at ske, siger Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan- og Trafikudvalget.

"Det haster lidt med at få opført den håndværkerby, og med borgermøder og en offentlig høring tager det mellem 12 og 16 måneder at lave en ny lokalplan. Det kan vi ikke vente på, så vi bliver nødt til at finde en anden løsning," siger Dan Riise.

Hvad den skal være, ved han ikke endnu.

"Jeg hørte først om Planklagenævnets afgørelse i fredags, og vi har ikke behandlet sagen politisk endnu, men vi skal selvfølgelig have fundet en anden løsning så hurtigt som muligt," siger han.

En af løsningerne kunne, ifølge Dan Riise, være, at udvide den eksisterende håndværkerby ved det gamle fjerkræ- slagteri på Smørkildevej. Der er dog bare et lille problem med den placering.

"Hillerød Kommune har sat grunden til salg. Grunden er ikke solgt endnu, men vi vil selvfølgelig godt have den solgt så hurtigt som muligt, så det er måske ikke den bedste løsning. Nu vil vi tage en dialog med Adapteo, og jeg er sikker på, at vi nok skal finde en fornuftig løsning," lyder det fra Dan Riise.

arrow Kom med ideer til Hillerød Kommunes nye boligpolitik
13. september 2020 kl. 09:23 Opdateret: kl. 11:28
arrow Flere skal være med på borgermøder online
13. september 2020 kl. 07:35 Opdateret: kl. 11:24
arrow Nye byggerier på Slangerupgade rykker et skridt nærmere
19. august 2020 kl. 05:39 Opdateret: kl. 10:51
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?