2. august 2021
Bjarne Oppelstrup har opsagt butikslokalet på Slangerupsgade og lukker den 1. september. Foto: Martin Warming
gallery icon

Se billedserie

Bjarne Oppelstrup har opsagt butikslokalet på Slangerupsgade og lukker den 1. september. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukker efter 25 år: Hotelbyggeri tager livet af Sweater House

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukker efter 25 år: Hotelbyggeri tager livet af Sweater House
Hillerød Posten - 19. juni 2020 kl. 05:00
Af Martin Warming

I 25 år har Bjarne Oppelstrup solgt sweatre og souvenirs fra sin butik 'Sweater House' på Slangerupgade 1. Men den 1. september er det slut.

arrow Læs også: Efter corona-krisen: Hillerøds butikker holder skindet på næsen... indtil videre

Bjarne Oppelstrup har nemlig besluttet sig for at lukke 'Sweater House', fordi turistbusserne ikke længere skal parkere på Markedspladsen, når de kommer til byen med turister, der skal besøge slottet.

Turisterne skal fremover sættes af på såkaldte afsætningspladser på Frederiksværksgade og Møntportvejen, og det betyder, at turisterne ikke længere kommer til at slentre forbi Bjarne Oppelstrups butik, der ligger mellem Markedspladsen og slottet.

"Der er ingen hemmelighed, at jeg har nydt godt af det flow, der har været af turister, når de skulle til og fra slottet. I lange periode er 80 procent af mine indtægter kommet fra turisterne, så jeg forudser, at det bliver umuligt at føre Sweater House videre, når de ikke længere kommer forbi butikken," siger han til Hillerød Posten.

Busparkeringen på Markedspladsen bliver nedlagt for at gøre plads til et nyt hotel. I stedet skal busserne altså sætte turisterne af på afsætningspladserne på Frederiksværksgade og Møntportvejen og derefter køre ud og parkere på Roskildevej eller på Tromlepladsen ved Slotspavillonen.

Ked af det

Beslutningen om at lukke Sweater House har intet med corona-krisen at gøre, understreger Bjarne Oppelstrup.

"Otte dage før jul fik jeg at vide, at beslutningen om at flytte busparkeringen var blevet truffet, og så vidste jeg jo godt, hvad klokken havde slået. Jeg opsagde butikslokalet den 1. marts - altså før coronaen kom - og jeg har sidste åbningsdag den 1. september," siger Bjarne Oppelstrup, der er oprigtigt ked af at måtte lukke sin butik.

"Jeg har været så glad for at være her. I perioder har jeg arbejdet 60 timer om ugen, men jeg har jo kunnet lide det, så det har ikke været noget problem, og hvis busparkeringen på Markedspladsen ikke var blevet nedlagt, så var jeg fortsat. Jeg har slet ikke lyst til at stoppe endnu," siger Bjarne Oppelstrup, der fylder 78 år om et par måneder.

"Nu skal jeg finde på noget andet at lave. Jeg synger og går i skole for at holde mit engelsk ved lige, og måske er der nogle, der kan bruge mig til sprogundervisning? Det er ikke noget, jeg skal leve af, men jeg skal have noget at stå op til," siger Bjarne Oppelstrup, der taler engelsk, tysk, fransk og en lille smule italiensk.

En lille brik

Han er ikke vred på kommunen over beslutningen om at nedlægge busparkeringen på Markedspladsen.

"Jeg ved godt, at jeg bare er en lille brik i det store spil, men jeg synes bare, at man skal være opmærksom på, at når man træffer sådan en beslutning, så har det nogle konsekvenser for andre mennesker. Og i det her tilfælde altså for mig. Jeg har været til et par byrådsmøder for at gøre politikerne opmærksomme på, at det ville være et kæmpe problem for mig, hvis man nedlagde busparkeringen på Markedspladsen, men der har ikke rigtig været nogle reaktioner," fortæller Bjarne Oppelstrup, der solgte sweatre på Strøget i København i 30 år, før han åbnede sin egen butik i Hillerød for 25 år siden.

Bjarne Oppelstrup har været nødt til at afskedige sin medarbejder Maria Frandsen, der har arbejdet i butikken i mange år.

"Det var bestemt heller ikke nemt for mig," siger han.

Sweater House har også en webshop, og planen er, at den skal fortsætte, men detaljerne er endnu ikke helt på plads.

arrow Coronakrisen: Hillerød har en tredjedel flere ledige end normalt
23. april 2020 kl. 05:15 Opdateret: kl. 13:59
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?