11. april 2021
Eva Holmegaard Larsen, som er præst i Nødebo og Gadevang, har meldt sig som en af kandidaterne til det kommende bispevalg i Helsingør Stift. Foto: Allan Nørregaard
Eva Holmegaard Larsen, som er præst i Nødebo og Gadevang, har meldt sig som en af kandidaterne til det kommende bispevalg i Helsingør Stift. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal kandidat stiller op til bispevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal kandidat stiller op til bispevalg

Eva Holmegaard Larsen, som er præst i Nødebo og Gadevang, er blandt kandidaterne til kommende bispevalg

Hillerød Posten - 07. juli 2020 kl. 06:00

Eva Holmegaard Larsen, som er præst i Nødebo og Gadevang Kirker, er blandt kandidaterne, som stiller op ved det kommende bispevalg i Helsingør Stift.

arrow Læs også: Lokal sognepræst missede posten som biskop

Den nuværende biskop, Lise-Lotte Rebel, fylder 70 år og fratræder derfor sin stilling med udgangen af januar 2021. 11. juni udskrev Kirkeministeriet derfor bispevalg.

Den nye biskop vælges af menighedsrådsmedlemmer, præster og valgmenighedsrepræsentanter i stiftet, som er de eneste med stemmeret til bispevalget.

Kandidater til bispevalget skal anmeldes senest 25. august, og indtil videre har fire kandidater meldt sig - udover Eva Holmegaard Larsen er Peter Birch, som er provst i Gentofte Provsti, Asser Skude, som er præst i Bellahøj Kirke, og Ulla Thorbjørn Hansen, som er provst i Slagelse Provsti.

Bispevalget afgør, hvem der skal indsættes som ny biskop over Helsingør Stift ved den officielle bispevielse i Skt. Olai Kirke søndag den 31. januar 2021.

29. juni mødtes repræsentanter for de 13 provstier i stiftet og valgte ved afstemning de tre medlemmer til valgbestyrelsen. Det blev Birthe Larsen fra Frederikssund Provsti, Tage Bauer fra Glostrup Provsti og Helle Lerche fra Høje Taastrup Provsti. Yderligere tre blev valgt som suppleanter: Hans-Henrik Nielsen fra Ballerup-Furesø Provsti, Steen Borup-Nielsen fra Gentofte Provsti og Jens Christian Christiansen fra Hillerød Provsti.

Helsingør Stift består af 13 provstier - heriblandt altså Hillerød Provsti, hvor Jørgen Christensen er provst. Stiftet dækker 147 sogne og 165 kirker. Der er omkring 300 præster ansat i stiftet med forskellige funktioner. De fleste fungerer som sognepræster, mens enkelte er funktionspræster med forpligtelse på at betjene hospitaler, fængsler eller uddannelsesinstitutioner.

Mdt

arrow - Jeg vil være en biskop, der er til at få fat i
27. september 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:24
arrow Fire præster stiller op til bispevalg
26. august 2020 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?