8. april 2020
Hillerød Forsyning vil politianmelde Rasmus Visby, oplyser affaldsdirektør Peter Maltha Jensen til Hillerød Posten.
Hillerød Forsyning vil politianmelde Rasmus Visby, oplyser affaldsdirektør Peter Maltha Jensen til Hillerød Posten.
Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød Forsyning politianmelder Rasmus Visby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød Forsyning politianmelder Rasmus Visby

Hillerød Forsyning bekræfter, at selskabet vil politianmelde hillerødborgeren Rasmus Visby

Hillerød Posten - 28. januar 2020 kl. 15:46
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Forsyning har besluttet at politianmelde hillerødborgeren Rasmus Visby.

Rasmus Visby, der bor i Gadevang, var manden, der afslørede, at Hillerød Forsynings direktør, Søren Støvring, får 1,85 millioner kroner i løn om året.

Oplysningen havde han fået ved at søge aktindsigt hos Hillerød Forsyning, der i første omgang, ifølge Rasmus Visby selv, forsøgte at undgå at give ham aktindsigt i direktør-lønningerne i det lokale forsyningsselskab.

Rasmus Visby lagde lønoplysningerne ud på Facebook, og Hillerød Forsyning havnede efterfølgende i en shitstorm. Mange gav på Facebook udtryk for, at direktør-lønningerne i Hillerød Forsyning var urimeligt høje.

Peter Maltha Jensen, der er affaldsdirektør i Hillerød Forsyning, bekræfter over for Hillerød Posten, at forsyningsselskabet nu har besluttet at politianmelde Rasmus Visby.

”Vi har ikke gjort det endnu, men vi har besluttet os for at gøre det, men politiet har altså ikke modtaget anmeldelsen endnu,” siger Peter Maltha Jensen, der dog ikke ønsker at sige noget om, hvad Rasmus Visby bliver politianmeldt for.

”Det vil jeg godt vente med at sige mere om. I det hele taget vil jeg ikke udtale mig yderligere om sagen til før efter vores møde med vores advokat,” siger Peter Maltha Jensen til Hillerød Posten.

Hillerød Forsyning må ikke oplyse navnene på de personer, der søger aktindsigt, men Søren Støvring har tidligere fortalt til Frederiksborg Amts Avis, at det lokale forsyningsselskab havde tre kunder, der søgte om aktindsigt i 2018.

Den ene søgte aktindsigt 15 gange, og henvendte sig ifølge direktøren flere gange på både mail og telefon til en medarbejder.

”Det har indtil nu kostet os i størrelsesordenen en kvart million at svare kunden. Medarbejderne har brugt masser af tid på at finde materiale frem,” sagde Søren Støvring til Frederiksborg Amts Avis den 7. januar.

arrow Læs også: Derfor politianmelder Hillerød Forsyning Rasmus Visby
Forvirret

Rasmus Visby er selv lidt forvirret i forhold til politianmeldelsen.

Den 22. januar fik han nemlig en mail fra Peter Maltha Jensen, hvor der stod, at Hillerød Forsyning allerede havde anmeldt ham til både Datatilsynet og politiet. Men den 24. januar modtog han en mail fra Hillerød Forsynings direktør, Søren Støvring, der skrev, at de planlagde at politianmelde ham.

Rasmus Visby kan derfor ikke helt finde ud af, om han allerede er blevet anmeldt til Datatilsynet og politiet – eller om han vil blive det på et senere tidspunkt.

”Der er lidt divergerende oplysninger, men jeg trækker på smilebåndet af det,” siger Rasmus Visby, der ikke ønsker at kommentere anmeldelserne yderligere over for Hillerød Posten tirsdag eftermiddag.

Han oplyser dog, at han tirsdag morgen havde et møde med viceborgmester Klaus Markussen (V), der er formand for Hillerød Forsyning, og Søren Støvring, hvor han blev informeret om anmeldelserne.

Til gengæld vil Rasmus Visby fortælle mere om anmeldelserne i sit foredrag ’Bag om Hillerød Forsyning’ i Gadevang Forsamlingshus onsdag aften, siger han til Hillerød Posten.

arrow Første halve million er i hus til Hillerøds kommende multipark
29. januar 2020 kl. 09:09 Opdateret: kl. 09:09
arrow 'Det gyldne venstreben' fra Hillerød kåret til årets talent
28. januar 2020 kl. 18:50 Opdateret: kl. 18:50