3. juli 2020
Trollesmindealle åbner for trafik igen på mandag - dog med et lidt andet forløb end tidligere. Foto: Goldschmidt Holding a/s
gallery icon

Se billedserie

Trollesmindealle åbner for trafik igen på mandag - dog med et lidt andet forløb end tidligere. Foto: Goldschmidt Holding a/s
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har været lukket i over to måneder: Nu åbner vej for trafik igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har været lukket i over to måneder: Nu åbner vej for trafik igen

Trollesmindealle har været lukket i over to måneder, men nu åbner vejen igen - dog med et lidt andet udseende end tidligere

Hillerød Posten - 12. februar 2020 kl. 17:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trollemindealle har været lukket for trafik siden starten af december, men nu åbner vejen igen.

arrow Læs også: Stor interesse for de første lejeboliger på Frederiksbro

Det skriver Hillerød Kommune i en pressemeddelelse.

Vejen åbner igen mandag den 17. februar, og den mangler nu kun det sidste lag asfalt, det såkaldte slidlag. Det lægges på om et års tid, når den udlagte asfalt har fået lov at sætte sig.

Trollesmindealle har fået nyt forløb for at gøre plads til byggeriet på Frederiksbro - og ikke mindst den grønne kile - som i fremtiden skal løbe gennem bebyggelsen.

Det nye forløb sikrer samtidig, at vejen også fremover kan være med til at afvikle den nord-syd gående trafik i Hillerød, og at beboerne i området omkring Thorsvang ikke længere har gennemkørende tung trafik forbi deres huse.

Det nye vejstykke er anlagt af M. Goldschmidt Ejendomme A/S som en del af samarbejdsaftalen med Hille-rød Kommunen. Vejen overdrages til Hillerød Kommune, når de sidste finesser er på plads.

"Vi er glade for at vi nu kan levere den nye Trollesmindealle til Hillerød Kommune. Vejens ibrugtagning dan-ner grundlag for, at vi kan gå i gang med at bygge den grønne kile, som er et væsentligt element i den kvali-tet, som det kommende Frederiksbro-projekt med cirka 1.300 lejligheder og 4.000 beboere vil have," siger senior projektchef Bo Dam Jensen i pressemeddelelsen.

Nye cykelstier

Hillerød Kommune planlægger at anlægge cykelstier langs Frejasvej mellem den nye Trollesmindeallé i syd og Skovhegnet i nord. Sammen med cykelstierne langs Trollesmindeallé skabes der sammenhæng for bløde trafikanter mellem de store erhvervsområder og uddannelsesinstitutioner ved Peder Oxes Alle, og villakvartererne nord for Herredsvejen.

"Med anlægget af Trollesmindealle er vi ikke alene et stort skridt videre mod realiseringen af Frederiksbro-projektet, vi er også med til at sikre, at bløde trafikanter kan færdes mere trafiksikkert i Hillerød," lyder det fra Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur- Byplan og Trafikudvalget.

Hillerød Kommune og M. Goldschmidt Ejendomme A/S takker i pressemeddelelsen blandt andet vejens naboer for deres tålmodighed med de til tider frustrerende forhold, det er, når man bor ved en byggeplads.

arrow Bygherre: Ny bro over Herredsvejen bliver et vartegn
10. juni 2020 kl. 07:13 Opdateret: kl. 14:56
arrow Se billederne: Nu bygger Goldschmidt både park og svanesø
10. juni 2020 kl. 06:29 Opdateret: kl. 15:05
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?