18. september 2020
Rasmus Seebach prøvede at give et ekstranummer men måtte opgive, da hans lydfolk ikke kunne få hul igennem.
Rasmus Seebach prøvede at give et ekstranummer men måtte opgive, da hans lydfolk ikke kunne få hul igennem.
Foto: Morten Rygaard ©
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård kritik af åbningskoncert i Royal Stage: "Folk burde få deres penge tilbage"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård kritik af åbningskoncert i Royal Stage: "Folk burde få deres penge tilbage"

Lyden drillede flere gange under lørdagens åbningskoncert i Royal Stage

Hillerød Posten - 20. januar 2020 kl. 16:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerøds nye arena, Royal Stage, skulle i lørdags stå sin første store prøve, da der var åbningskoncert med Rasmus Bjerg, Burhan G og Rasmus Seebach.

3.300 forventningsfulde publikummer var mødt op for at skråle med på 'Så længe jeg lever', 'Kun dig', 'Lidt i fem' og alle de andre sange fra de tre populære sangere, men mange havde tilsyneladende svært ved at finde melodien - simpelthen fordi de ikke kunne høre, hvad der blev sunget.

"Gud fader bevares for en flok amatører som havde ansvaret for den elendige/manglende lyd," skriver Frank Nielsen i et opslag på Royal Stages Facebook-side.

Og han bakkes op af mange andre koncertgængere, der langer hårdt ud efter lyden i Royal Stage.

"Lyden var elendig, vi kunne intet hører på siddepladserne lige for. Meget skuffende," skriver Lis Stølstrupgård.

"Det var en virkelig skuffende lydoplevelse i Royal Stage. Man stod og tænkte, hvor var lydmanden? Har man overhovedet tænkt på akustikken? Følte sig hensat til teenagertiden, hvor lyden bare bragede ud af nogle billige højttalere. Det er i den grad en OM’er," lyder det fra Michael Danekilde i et opslag på Royal Stages egen Facebook-side.

Det var specielt under koncerten med Burhan G, at publikum havde svært ved at høre, hvad der blev sunget, og under Rasmus Seebachs koncert forsvandt lyden helt på et tidspunkt.

Helt galt gik det, da Rasmus Seebach gik på scenen for at give et ekstranummer, og der aldrig kom hul igennem. Rasmus Seebach og bandet fik derfor aldrig gennemført ekstranummeret.

"Syntes det var skuffende med lyden, især under Burhan G, og at lyden røg to gange under Rasmus Seebach, og endda så han ikke kunne afslutte sin koncert og ingen udmelding så folk var i tvivl om han kom tilbage eller koncerten måtte afbrydes... vi var skuffede over at have givet 2 x 900 kr. for sådan en oplevelse med spisning... man er vel forberedt på den slags nedbrud, så man har en plan B når teknikken driller," skriver Michael Juul, og han bakkes op af Søren Poppe, der mener, at folk burde få deres penge tilbage.

"Man skal være klædt på til den slags arrangementer, hvilket ikke var tilfældet. Et par tusind mennesker oplevede i går en katastrofal afvikling af åbningskoncerten og burde i alt beskedenhed få deres penge retur og ydermere kompensation for begyndende tinnitus," skriver han på Royal Stages Facebook-side.

arrow Læs også: Efter pilotprojekt på Carlsbergvej: Dropper sms'er til bilister
Royal Stage_25

"Jeg synes da, at der er rigtig irriterende, at der var problemer med lyden," siger Carsten Larsen, der er direktør i Royal Stage. Arkivfoto: Jan F. Stephan


"Ikke vores skyld"

Carsten Larsen, der er direktør i Royal Stage, er også selv skuffet over de problemer, der var med lyden under lørdagens åbningskoncert. Men det er ikke arenaens lydudstyr, der er noget galt med, mener han.

"Det var ikke vores fejl, at Burhan G's lyd var dårlig. Vi har indflydelse på, om der er god akustik og nogle gode højttalere, og det mener jeg helt klart, at vi har. Det var Royal Stages højttalere, der blev brugt i lørdags, men kunstnerne havde deres eget baggear og deres egne lydmænd med, og der var ingen problemer med lydkvaliteten, da Rasmus Bjerg og Rasmus Seebach var på, men det er helt rigtigt, at Burhan G's lyd ikke var god. Men det var som sagt hans egne folk, der styrede lyden, så det var desværre ude af vores hænder," siger Carsten Larsen, der samtidig ærgrer sig over, at lyden gik flere gange under Rasmus Seebachs koncert.

"Det var en af deres egne maskiner, der brød sammen. Det lykkedes dem at få den genstartet et par gange, men de kunne ikke få liv i den, da Rasmus Seebach skulle give ekstranummer, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at den slags sker under vores åbningskoncert," siger direktøren.

"Jeg synes da, at det er rigtig irriterende, at der var problemer med lyden, og jeg har da også skrevet til de ansvarlige og bedt om en forklaring,” tilføjer han.

Det er ikke kun åbningskoncertens lyd, der får hårde ord med på vejen på Facebook af nogle af koncertgængerne. Mange oplevede også, at det tog utrolig lang tid at komme ud fra parkeringspladsen efter koncerten.

"... vil lige tilføje at man måske skulle overveje tømning af p-pladserne efter koncerten med lidt hjælp. Vi holdt i over en time før vi bare kunne komme i kø. En udkørsel til alle de biler er for lidt, som sagt et par stykker til at dirigere trafikken ville hjælpe gevaldigt," skriver Birgit Pedersen i et opslag på Royal Stages Facebook-side.

Der er dog håb forude for dem, der fremover kommer i bil til arrangementerne i Royal Stage, fortæller Carsten Larsen.

"Vi er ved at lave en ind- og udkørsel mere, så folk kan komme hurtigere ind og ud, og den burde være klar til vinterferien. Det er utilfredsstillende, at den ikke er klar endnu, men vi stødte jo desværre på nogle kabler, der lå et sted, hvor de ikke burde ligge, og dem måtte vi først flytte, før vi kunne gå i gang med at etablere en ekstra ind- og udkørsel," siger Royal Stage-direktøren.

arrow Dollarstore lukker i Hillerød: Åbner i stedet en webshop
23. januar 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 09:01
arrow 19-årige Emil fra Uvelse kæmper om en plads i melodi grand prixet
21. januar 2020 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
arrow Se billederne: Idrættens folk blev hædret i Royal Stage
21. januar 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:12
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?