4. august 2020
Igen-butikken er for tiden pakket ind i et stillads. Illustration
Igen-butikken er for tiden pakket ind i et stillads. Illustration
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik fejrer fødselsdag med pandekager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik fejrer fødselsdag med pandekager

Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik fejrer seks år i Hillerød

Hillerød Posten - 19. februar 2020 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kræftens Bekæmpelses Igen-butik på Østergade 14 i Hillerød er pakket ind til anledningen, når butikken fejrer sine seks år i Hillerød og byder på slagtilbud og pandekager på international pandekagedag tirsdag 25. februar.

arrow Læs også: Kommunen åbner internt vikarbureau

Butikken er nemlig netop nu pakket ind i forbindelse med en facaderenovering.

Men fødselsdagen fejres selvfølgelig stadig - og kunderne bydes på både pandekager, kaffe og saftevand - og rabat på genbrugsvarerne.

Hillerøds borgere har taget godt imod butikken, fortæller Jørgen Skovsende, der har været frivillig i butikken de seneste tre år, i en pressemeddelelse:

"Vi oplever en stor opbakning fra folk, som dagligt kommer med donationer til os i butikken. Vi får også mange henvendelser fra borgere i Hillerød og omegn, som ønsker at få afhentet større donationer som møbler. Så vores varebil er af sted hver dag".

Billede

Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Østergade byder på pandekager i anledning af deres fødselsdag. Her ses nogle af de frivillige i butikken, Jørgen Skovsende og Bente Sørensen. Pressefoto


Overskud

Overskuddet fra butikken går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses arbejde med kræftforskning, patient- og pårørende støtte og forebyggelse. Butikken drives i det daglige udelukkende af frivillige, som uge efter uge møder op og tager en eller flere fire timers vagter i den gode sags tjeneste, og derfor er det også dem, der skal have alle roserne sammen med kunderne for, at det går så godt, som det gør, udtaler distriktschef for Igen-butikkerne Kim Steen Carlsen.

Søger flere frivillige

Jørgen Skovsende, som både klarer butikkens regnskab og står ved kassen i butikken, fortæller, at arbejdet i butikken både er hyggeligt, sjovt og giver livskvalitet og sammenhold:

"Jeg har lært mange mennesker at kende og oplever glæden ved at have et meningsfyldt arbejde. Men vi kan altid bruge flere hænder i butikken, og kan folk bare give fire timer af deres tid om ugen, så er de med til at gøre en stor forskel for de mennesker, som Kræftens Bekæmpelse arbejder for at hjælpe. Så min opfordring er, 'kig ind i butikken og få en snak med os, prøv en vagt og se, om ikke det er noget for dig at være med, udtaler han.

Cirka 1000 frivillige i Kræftens Bekæmpelse driver 14 Igen-butikker i Danmark og en 15. er på vej i Næstved i marts 2020. Den første butik åbnede i Aarhus i 1991.

I 2018 besøgte 430.000 kunder Igen-butikkerne, som omsatte for 31,8 millioner kroner.

Østergade 14 rummer ikke blot genbrugsbutikken i stuen, men også en kræftrådgivning på 1. sal. Her kan alle, der er berørt af kræft, få en gratis tid hos en rådgiver eller være med i en gruppe og møde andre, der er ramt af kræft.

Mdt

arrow Hillerød Camping nomineret til 'Årets Campingplads' - igen
19. februar 2020 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:47
arrow Hillerød Biblioteker trodser tendensen: Flere bøger bliver udlånt
19. februar 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 13:17
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?