18. oktober 2021
10-årige Nabil har malet Frederiksborg Slot på sit maleri til dronningen. Foto: Anna Hjortsø
gallery icon

Se billedserie

10-årige Nabil har malet Frederiksborg Slot på sit maleri til dronningen. Foto: Anna Hjortsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødselsdagskunst på vej til dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdagskunst på vej til dronningen

3. klasse-eleverne på Grønnevang Skole har lavet malerier i anledning af Dronning Margrethes 80 års fødselsdag

Hillerød Posten - 11. marts 2020 kl. 17:35

"Jeg kan altid lave et til mine forældre, men jeg kan måske kun lave et til dronningen hvert 10. år," sagde 10-årige Nabil, da Hillerød Posten mødte ham i billedkunst-lokalet på Grønnevang Skole.

Ligesom sine klassekammerater i 3. klasse har han det sidste stykke tid arbejdet på at lave et maleri til Dronning Margrethe - og det er altså anderledes, end når man normalt laver et maleri.

Den 16. april fylder Danmarks kunstglade dronning nemlig 80 år, og derfor har landets kommuner valgt, at fødselsdagsgaven skal være ét udvalgt maleri fra hvert af landets 98 kommuner.

"Det var lidt svært og tog lang tid, men jeg kunne godt," fortæller Nabil, der har malet Frederiksborg Slot og bussen, der kører derhen. Dronningen selv er også med på maleriet.

9-årige Sif har også lavet et maleri til dronningen i fællesskab med sin klassekammerat Viktor. Hun synes, det har været sjovt at lave maleriet hen over tre tirsdage i billedkunsttimerne.

"Den ene dag tegnede vi op, den anden brugte vi tuscher, og den tredje dag malede vi," fortæller Sif om processen med at lave maleriet, hvor hun har gjort sig umage.

Et maleri lavet af Rebecca og Tobias blev valgt som Hillerøds bidrag. Motivet er Frederiksborg Slot, den nye legeplads på posen og Dronning Margrethe i et lille hjerte.

AH

Rejser du til udlandet i år?