7. juni 2020
Byfesten Skønne Skævinge bliver også ramt af corona-nedlukningen. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Byfesten Skønne Skævinge bliver også ramt af corona-nedlukningen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festløs sommer i Skævinge: - Der er ikke så meget andet at gøre end at rette ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festløs sommer i Skævinge: - Der er ikke så meget andet at gøre end at rette ind
Hillerød Posten - 09. april 2020 kl. 10:00
Af Martin Warming
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer ingen byfest i Skævinge i år.

arrow Læs også: Østfestivalen er også aflyst

ISS Klub frivillig, der står bag byfesten 'Skønne Skævinge', må - som alle andre der arrangerer koncerter, fester og markeder - smide håndklædet i ringen og aflyse sommerens festligheder på grund af coronapandemien.

Det ærgrer selvfølgelig Lasse Petersen, der er formand for ISS Klub Frivillig.

"Vi bliver ramt som alle andre, men der er ikke så meget andet at gøre end at rette ind og kigge på, om vi kan lave noget andet - måske online - for at støtte og styrke fællesskabet i Skævinge. Det er jo det gode ved frivillige. De kommer med en masse fantastiske ideer, og der er allerede kommet masser af gode forslag til, hvad vi kan gøre i stedet, og nu kigger vi på mulighederne," fortæller Lasse Petersen til Hillerød Posten.

Men det er ikke kun Skønne Skævinge, der bliver ramt af forbuddet mod større forsamlinger.

Også affaldsindsamlingen og sankthans-festen i Skævinge er aflyst, og det samme er de to koncerter på Posen i Hillerød med henholdsvis Folkelubben og Søren Huss og Hush, som ISS Klub Frivillig havde arrangeret i samarbejde med Klaverfabrikken.

Foreninger bliver ramt

De penge, som ISS Klub Frivillig tjener ved de forskellige arrangementer, de arrangerer, bliver fordelt mellem de lokale foreninger, der giver en hånd med.

"Der vil være nogle foreninger, der ikke får de penge fra os, som de plejer. Det gode er dog, at der som udgangspunkt ikke er nogle af foreningerne, der budgetterer med de penge, så det får forhåbentlig ikke de store konsekvenser, men det er klart, at der ikke bliver råd til alle de sjove ting," siger Lasse Petersen.

Mindre arrangementer

Det er også mulighed for, at ISS Klub Frivillig vil stable nogle mindre arrangementer på benene i løbet af sommeren - hvis det altså bliver lovligt.

"Hvis der bliver mulighed for, at man må samles 50 eller 100 mennesker, kan det jo være, at vi kan lave noget i mindre målestok, så vi kan tjene lidt penge til foreningerne," siger formanden.

ISS Klub Frivillig havde booket musikken til årets udgave af Skønne Skævinge, inden corona-forbuddet trådte i kraft, men der har heldigvis ikke været nogle problemer med at flytte aftalerne til næste år. Det er stadig en hemmelighed, hvem foreningen har booket, fortæller Lasse Petersen.

Det er i øvrigt muligt at købe et støtte-armbånd til Skønne Skævinge, og det kan du læse mere om på byfestens egen Facebook-side.

arrow Ingen livsstilsmesse i Slotsparken i år
12. april 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 14:32
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?