30. marts 2020
Kraut Remixed består af Cristian Vogel og Søs Gunver Ryberg.
Kraut Remixed består af Cristian Vogel og Søs Gunver Ryberg.
Foto: Tanya Goehring
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elektronisk jazz i Buddhas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elektronisk jazz i Buddhas

Kraut Remixed giver koncert i Hillerød under jazzfestival

Hillerød Posten - 17. februar 2020 kl. 13:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kraut Remixed feat. Søs Gunver Ryberg & Cristian Vogel giver koncert i Klaverfabrikken torsdag 20. februar kl. 20.

Arrangementet er et samarbejde mellem bookerne i Buddhas Jazz Club og Copenhagen Jazz Festival.

Kraut Remixed bringer publikum tilbage til 60'ernes og 70'ernes Vesttyskland, hvor musikbevægelsen Krautrock satte lyd til en ung generations behov for at (genop)finde en ny tysk identitet efter Anden Verdenskrig og siden satte et betydeligt aftryk på den moderne - og særligt den elektroniske - musiks historie.

Krautrock refererer både til rock og den lidt særegne tyske surkål, men musikbevægelsen er også senere blevet kaldt Kosmische Musik. Krautrocken lader sig ikke nemt indfange i en enkel genrebetegnelse - det er en tysk version af eksperimentel rock, og den udspringer af en klassisk europæisk tradition med lydflader og soniske forløb kombineret med abstrakt, hypnotisk, minimalistisk gentagende, jazzinspireret avantgarderock.

Den klassiske komponist Karlheinz Stockhausen og freejazz-musikeren Ornette Coleman nævnes ofte som Krautrockens inspirationskilder.

Kraut Remixed er en særudgave af Jazz Remixed, Copenhagen Jazz Festivals tilbagevendende møde mellem vinylklassikere fra jazzhistorien og samplekulturen. Hvert år under Copenhagen Jazz Festival og den landsdækkende Vinterjazz inviterer festivalen en lille håndfuld af landets bedste vinyl-dj's og musikformidlere til at dele deres kærlighed til en plade eller et fortættet punkt i jazzhistorien, som har inspireret dem på den ene eller anden måde. Resultatet er et originalt sammensat 'live-set'. Tidligere udgaver af Jazz Remixed er skabt af navne som Tue Track, Lulu Rouge, Lord Akton, Epic Vinyls from Brazil, Simon Dokkedal (Den Sorte Skole), Raske Penge m.fl.

Billetter kan købes på klaverfabrikken.dk.

Mdt