24. januar 2021
Søren Pedersen er ikke begejstret for Skanska/Lidls forsøg på at få ændret lokalplanen, så der kan bygges en dagligvarebutik på hjørnet af Tulstrupvej og Frederiksværksgade. Arkivfoto: Martin Warming
Søren Pedersen er ikke begejstret for Skanska/Lidls forsøg på at få ændret lokalplanen, så der kan bygges en dagligvarebutik på hjørnet af Tulstrupvej og Frederiksværksgade. Arkivfoto: Martin Warming
Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: - Det er kritisabelt, at man ikke kan stole på lokalplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: - Det er kritisabelt, at man ikke kan stole på lokalplanen
Hillerød Posten - 31. juli 2020 kl. 05:30
Af Søren Pedersen, Allékredsen 3, Hillerød

Skanska og Lidls nye forsøg på at opføre en dagligvarebutik på hjørnet af Tulstrupvej og Frederiksværksgade bygger ifølge dem selv på det argument, at bygningen ikke mere bruges til uddannelsesformål.

arrow Læs også: Borgerne skal høres inden Lidl-beslutning

Der er nu bygget boliger på en del af området, og den eksisterende bygning omdannes til boliger. Skanska kunne jo bare bygge boliger på det resterende område, og så ville den oprindelig lokalplan blive overholdt.

Når man læser forvaltningens eneste begrundelse for nu igen at forsøge at få ændret lokalplanen, skyldes det forholdet, at der intet er sket på grunden vest for Netto. Dette skyldes alene Skanska/Lidls modvilje til at opføre en ejendom, som opfylder den oprindelige overordnede lokalplan for Ullerødbyen.

Det er kritisabelt, at man forsøger at ændre i en oprindelig gennemarbejdet lokalplan for området, uden at helt ekstraordinære forhold gør sig gældende.

Sidste gang Skanska/Lidl forsøgte sig, valgte kommunen da også at afvise sagen. Hvis man nu føjer sig, vil kommunen fremstå som utroværdig over for borgerne. Det er stærkt kritisabelt, at man som køber af bolig i et nyudviklet område ikke kan stole på lokalplanen.

I stedet for udddannelse eller boliger kan vi nu se frem til lysforurening døgnet rundt, varetransporter døgnet rundt, øget trafik og trængsel i et område, som i forvejen er belastet.

Kejserhaven vest for Allékredsen får udkørsel til Frederiksværksgade få meter fra Allékredsens udkørsel og rammer ifølge forslaget en fodgængerovergang. I myldretid vil krydset Tulstrup/Frederiksværksgade sande til i den øgede trafik, da krydset allerede nu ikke kan magte den stærke trafik.

Så det kunne være spændende at vide, hvad det er som gør, at først får Netto afslag på at bygge på grunden, så får Lidl afslag, og lige pludselig er det et fantastisk projekt, som forvaltningen støtter.

arrow Nyt forsøg: Lidl prøver igen at få lov til at bygge i Ullerød
04. marts 2020 kl. 06:33 Opdateret: kl. 15:25
arrow Lidl: Vi er forundrede over politikernes afvisning
09. april 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 01:41
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?