19. juni 2021
Det skal være lettere at parkere, når man besøger vores bymidte, skriver Klaus Markussen fra Venstre. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
Det skal være lettere at parkere, når man besøger vores bymidte, skriver Klaus Markussen fra Venstre. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der er brug for de rigtige parkeringsløsninger i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der er brug for de rigtige parkeringsløsninger i bymidten
Hillerød Posten - 19. juni 2020 kl. 18:56
Af Af Klaus Markussen, (Venstre), viceborgmesterFrederiksværksgade 51, 3400 Hillerød

debat Venstre vil, at det skal være lettere at parkere, når man besøger vores bymidte. Vi ønsker, at byrådet træffer solide beslutninger med bred politisk forankring i byrådet om de væsentligste sager. Endelig ser vi gode muligheder for at markedsføre vores bymidte yderligere, hvis også besøgende i el-biler kan lade bilen op, mens man hygger sig i vores skønne bymidte.

arrow Læs også: Efter kritik: Direktør er helt tryg ved nye elbiler til hjemmeplejen

Det er andre partier selvfølgelig velkomne til at være uenige i. Peter Langer fra SF kaster om sig med spørgsmål og hånlige kommentarer om Venstre. Virkeligheden er bare den, at der nedlægges parkeringspladser i vores bymidte. Senest grusparkeringspladsen bag Slotsarkaderne og inden længe også ved Markedspladsen. Begge dele noget SF har støttet i byrådssalen.

I Venstre mener vi, at færre parkeringspladser kan blive et alvorligt problem for vores bymidte. Ikke mindst for beboere i bymidten, som vil opleve bilister køre rundt for at lede efter en parkeringsplads. I Venstre arbejder vi for, at det skal være let at besøge vores by. Det skal være let at finde parkering til sin bil. Det, mener vi, giver de bedste forudsætninger for en levende og aktiv bymidte med masser af handel og besøgende. Det ville klæde SF at være med til at løse problemerne og ikke stikke hovedet i busken, når det bliver svært.

Venstres byrådsgruppe ønsker derfor en løsning med flere parkeringspladser tæt ved vores bymidte, og vi ønsker en løsning som har bred politisk opbakning. Det, tror vi på, giver Hillerød de bedste muligheder. Men det er selvfølgelig fair nok, hvis SF ønsker at fortsætte en politisk kurs med smalle skrøbelige afgørelser i byrådet.

Med den beslutning, der er på vej, tegner der sig et bredt flertal i byrådet for dels at løse bymidtens parkeringsproblemer og dels en langsigtet løsning for turistbusserne, som både bymidte og museet på slottet kan være tilfreds med. Det vil vise sig at blive til gavn for os alle i bymidten.

arrow Hjemmeplejens nye elbiler sparer 486.000 benzinkilometer
25. september 2020 kl. 20:05 Opdateret: kl. 15:23
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?