28. marts 2020
Cecilie, Emilie, Simon og Smilla vandt årets madmesterskaber.
Cecilie, Emilie, Simon og Smilla vandt årets madmesterskaber.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cecilie, Emilie, Simon og Smilla er de nye hillerødmestre i madkundskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cecilie, Emilie, Simon og Smilla er de nye hillerødmestre i madkundskab

De årlige hillerødmesterskaber i madkundskab blev afholdt på teknisk skole på Milnersvej forleden

Hillerød Posten - 26. februar 2020 kl. 05:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kantinen på Hillerød Tekniske Skole var fyldt med lidt lysere stemmer end normalt forleden.

arrow Læs også: Nybagt spilmillionær fra Hillerød havde faktisk opsagt sit abonnement

Der var nemlig besøg af seks 6. klasser fra Hillerød og omegn, som havde kvalificeret sig til finalen i 'Hillerødmesterskabet i Madkundskab'.

Hillerødmesterskabet i Madkundskab er et undervisningsforløb og en nervepirrende madkonkurrence for elever på tværs af Hillerød Kommunes folkeskoler. Forløbet gennemføres i tæt samarbejde mellem skolerne og Hillerød Tekniske Skole. Forløbet har kørt siden november, hvor de deltagende skoler blandt andet har haft besøg af kokkeelever fra teknisk skole.

Formålet er at folkeskoleeleverne får viden om sunde råvarer og lærer at samarbejde kreativt om madlavning.

Orienteringsløb

Mens finalisterne knoklede i køkkenet, grupperne bestod af fire elever fra hver klasse, var resten af eleverne på orienteringsløb på skolen. På orienteringsløbet blev eleverne udsat for opgaver hos tømrerne, struktørerne, elektrikerne, ernæringsassistenterne, malerne, murerne og i særdeleshed hos VVS'erne.

På sidstnævnte uddannelse var opgaven at bukke en fløjte i blik, og sådan en fløjte har en meget gennemtrængende lyd. Så der var ingen på skolen, der var i tvivl om, at der var besøg.

Tilbage i køkkenet var finalisterne i gang med de praktiske prøver, hvor de skal tilberede mad af de råvarer, som de har arbejdet med i undervisningsforløbet i klassen.

"Nej, nej, du skal ligge fem over otte, og hvis den der er tre, så er den der fem".

Eleverne skulle bl.a. lave fletbrød med otte strimler af brød, og det krævede en del matematisk finesse og fingerfærdighed at få fletningerne til at passe.

Billede

Seks 6. klasser fra Hillerød og omegn deltog forleden i Hillerødmesterskabet i Madkundskab.


Stor inspiration

På trods af strabadserne var eleverne begejstrede for at være med, og de sagde blandt andet:

"Det var som at være i et Masterchef-køkken", og "Det var en vildt god oplevelse og ret sejt at være i et professionelt køkken og næsten være en rigtig kok,", sagde nogle af eleverne ifølge en pressemeddelelse fra teknisk skole.

"Vores deltagelse i madmesterskabet har givet meget stor inspiration til undervisningen og har skabt stor interesse fra eleverne til faget. Det har været en stærk oplevelse at se eleverne arbejde sammen som hold. Besøget på Hillerød Tekniske Skole har været en meget positiv oplevelse, det hele har stået knivskarpt, og skolen har været meget imødekommende," fortæller Hasse Traberg-Andersen, der underviser på Gørløse Skole, i pressemeddelelsen.

Og Susie Cowan fra Frederiksborg Byskole var glad for dagen.

"Det har haft en meget positiv effekt på klassens sociale liv at deltage i madmesterskaberne. Eleverne har fundet sammen i nye grupperinger på tværs af klassen og er begyndt at være sammen efter skole med nogen, man som lærer, ikke lige havde forestillet sig."

Det blev en meget tæt konkurrence, der blev afgjort med en pointforskel på sølle 21 point, hvilket er rekord i mesterskabets historie. Vinderne blev Cecilie, Emilie, Simon og Smilla fra 6. B fra Sophienborg.

Anne Kyed, som er kokkelærer, fortalte, at de fire elever løb med sejren, fordi de simpelthen var mere skarpe, havde styr på detaljerne og mængderne og ikke mindst udviste ekstraordinært godt samarbejde.

mw

arrow Nu bliver det nemmere at få en sag taget op i byrådet
26. februar 2020 kl. 18:00 Opdateret: kl. 13:50