18. januar 2021
Erik Helmer Pederser (siddende på bænken) sammen med Frank Boas fra Conzept, der har lavet de nye bænke. Til venstre er det Valdemar og Simon fra Conzept. Foto: Martin Warming
gallery icon

Se billedserie

Erik Helmer Pederser (siddende på bænken) sammen med Frank Boas fra Conzept, der har lavet de nye bænke. Til venstre er det Valdemar og Simon fra Conzept. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 bænke skal være med til at få kunderne til at blive lidt længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 bænke skal være med til at få kunderne til at blive lidt længere

50 bænke, der skal være med til at få kunderne til at blive lidt længere og gøre Hillerød til en endnu hyggeligere handelsby, bliver sat op i bymidten i løbet af denne uge

Hillerød Posten - 27. maj 2020 kl. 10:30
Af Martin Warming

handelsliv Der bliver endnu flere muligheder for at holde en pause eller snuppe sig et lille hvil under indkøbsturen, når Hillerød ByForum og C4 i løbet af denne uge stiller 50 bænke op rundt omkring i bymidten i Hillerød.

arrow Læs også: Kommunen lader græsset gro for naturens skyld

Bænkene skal være med til at holde på kunderne, så de ikke går videre, hvis der er for mange mennesker i en butik, fortæller Erik Helmer Pedersen, der er direktør i C4 og Hillerød ByForum.

"Vi har lavet et rundspørge blandt butikkerne og spurgt dem, hvad de kunne tænke sig af tiltag for at få gang i det lokale handelsliv igen ovenpå corona-nedlukningen, og rigtig mange butikker har peget på, at det kunne være en god ide at få sat nogle ekstra bænke op, så kunderne kan sætte sig og vente, hvis der er for mange kunder i en butik. Der er jo stadig mange butikker, hvor der kun må være et begrænset antal kunder på grund af corona-virus, så det er et forsøg på at holde på kunderne, så de ikke bare gå videre, hvis der er fyldt op i en butik," fortæller Erik Helmer Pedersen.

Vil gøre en forskel

50 butikker har indtil videre sagt ja tak til at have en bænk stående foran deres butik.

"Det bliver butikkernes ansvar at sætte bænkene ud om morgenen og tage dem ind igen om aftenen, og jeg er helt sikker på, at bænkene vil være med til at gøre en forskel. De vil være med til at gøre det endnu hyggeligere at handle i Hillerød, og vi vil jo godt have, at kunderne bliver lidt længere. Det er et projekt, der er med til at understøtte vores vision om, at Hillerød - udover at være en købstad - også skal være et sted, hvor folk mødes og hygger sig," siger direktøren.

Det er lokale virksomheder, der har været med til at finansiere de cirka 50 bænke, der bliver sat op rundt omkring i byen, og der har været stor opbakning til projektet, fortæller Erik Helmer Pedersen.

"Vi har ikke selv haft budget til at få lavet bænkene, men vi har været så heldige, at en række lokale virksomheder har haft lyst til at støtte op om projektet med en pose penge. Alle er jo godt klar over, hvor vigtigt det er for Hillerød, at vi har et stærkt handelsliv, og det her er endnu et bevis på, at vi i Hillerød står sammen om at styrke handelslivet," siger Erik Helmer Pedersen.

Mere miljø

En af de lokale virksomheder, der har støttet med penge til bænke, er Lou Advokater på Carlsbergvej.

Og her er advokat og partner Thomas Vang Christensen ikke i tvivl om, at bænkene vil være med til at gøre en forskel.

"Det er et af mange tiltag, der er med til at gøre Hillerød til en hyggelig by, og det er jo summen af gode tiltag, der gør en forskel. Det her er et godt forsøg på at skabe noget miljø i bymidten, og nu går vi jo det gode vejr i møde, og jeg er sikker på, at bænkene vil være med til at gøre det endnu hyggeligere at gå en tur i Hillerød," siger Thomas Vang Christensen.

"Det er jo en helt ekstrem situation, vi har været i de sidste par måneder på grund af corona, og jeg synes, at det er vigtigt, at vi nu alle sammen gør, hvad vi kan for at bakke op om de lokale butikker, og det er helt naturligt for os at støtte sådan et projekt økonomisk. Man kan ikke forestille sig Hillerød uden et velfungerende handelsliv," tilføjer han.

Anders Kjøller, der har tøjbutikken Kjøller på Slotsgade 37, glæder sig til at få en bænk foran sin butik.

"Jeg synes, det er en rigtig god ide. Det vil være med til at skabe noget hygge, og alle tiltag, der er med til at gøre Hillerød til en endnu hyggeligere og bedre handelsby, er fantastiske for byen, kunderne og butikkerne," siger han.

Det er i øvrigt Conzept fra Freerslev, der er en kombination af en håndværkervirksomhed og en erhvervsskole, der har lavet de nye bænke til bymidten.

arrow Fra på lørdag må vi bade i Teglgårdssøen
15. juni 2020 kl. 12:44 Opdateret: kl. 13:10
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?