6. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En verden i akvarel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En verden i akvarel

International akvareludstilling for første gang i Danmark

Opdateret 04. juni 2020 kl. 02:35
Hillerød Posten - 16. august 2017 kl. 06:00

Danmarks første internationale akvareludstilling finder sted på Annaborg i sensommeren. Udstillingstitlen er 'Verden i Akvarel - World Wide Watercolour'.
Publikum vil få mulighed for at se værker af 32 kunstnere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Tyskland, England, Spanien, Belgien, Nederlandene, Serbien, Thailand, New Zealand og Canada. Udstillingen er sammensat, så den viser stor variation i såvel udtryk som motiver, teknikker og størrelser. I alt udstilles mere end 125 værker på to etager.

Hillerød Kunstforening har opbygget et ry for at lægge rum til danske og nordiske akvareludstillinger af høj kvalitet. Denne gang udvides til en international udstilling med deltagelse af anerkendte kunstnere fra flere europæiske og endda oversøiske lande.
Kunstnerne Marianne Gross og Mona Sloth har kurateret udstillingen for Hillerød Kunstforening. De har begge et indgående kendskab til den nordiske og internationale akvarelscene, blandt andet via deres mangeårige engagement i Nordiska Akvarelsällskapet. Mona Sloth er medlem af selskabets valgkommission og Marianne Gross har tidligere været formand i bestyrelsen; i dag er hun webredaktør og ansvarlig for digitale medier. Begge har lang erfaring med at organisere udstillinger.
Kunstforeningen kan tilbyde to foredrag under udstillingen. Fredag 25. august fortæller Peter V. Nielsen om kinesisk tuschmaleri og lørdag 2. september er der foredrag ved Hans Jørgen Bonnichsen om Emil Nolde. På Kulturnat Hillerød 22. september er der to rundvisninger på udstillingen ved Marianne Gross.
Der er fernisering 19.august kl.14-16 med en åbningstale ved viceborgmester Kirsten Jensen.
Udstillingen vises fra 17.august til 1.oktober. Fri entré. srj


Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?