20. november 2018
Mandatfordelingen i skemaet tager højde for de indgåede valgforbund.
gallery icon

Se billedserie

Mandatfordelingen i skemaet tager højde for de indgåede valgforbund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny meningsmåling spår tæt løb til valget i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny meningsmåling spår tæt løb til valget i Hillerød
Opdateret 28. oktober 2017 kl. 09:18
Hillerød KV17 - 28. oktober 2017 kl. 05:52
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fortsat tæt løb mellem den borgerlige og den røde fløj i Hillerød Byråd. De Konservative kan, trods tilbagegang, atter sidde med nøglerolle i konstituering, viser meningsmåling, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Vælgerne svigter K i Hillerød

Der er fremgang til Venstre, til Liberal Alliance og til Socialdemokratiet, men tilbagegang til Konservative, Dansk Folkeparti, Fælleslisten/Enhedslisten, Radikale og SF. Alternativet står til at komme ind, men Nye Borgerlige og Kristendemokraterne gør ikke. Det viser en meningsmåling, som er foretaget for Frederiksborg Amts Avis af Jysk Analyse den 20.-25. oktober 2017 som telefoninterviews med et repræsentativt udsnit på 1006 borgere i Hillerød Kommune.

De har fået spørgsmålet: »Hvilket parti eller liste ville du stemme på til kommunalvalget, hvis der var valg i morgen?«

Venstre står til at blive størst med 10 mandater og Socialdemokraterne næststørst med ni mandater, når man indregner valgforbundene. Det er et ekstra mandat til hvert parti i forhold til sidste valg.

Konservative står til en tilbagegang fra tre til to mandater, mens SF, Enhedslisten, Radikale, Alternativet, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance få et mandat hver. Det betyder, at både Enhedslisten/Fælleslisten og Dansk Folkeparti mister et mandat, og byrådet i endnu højere grad end i dag præges af de to store partier, Venstre og Socialdemokraterne.

Ser man på fløjene, står de lige så stejlt som i dag. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten står til at få 40 procent af stemmerne og 11 mandater. Radikale og Alternativet står til at få 7,1 procent og to mandater. Lægger man S, SF, Ø, R og Å sammen giver det 13 mandater.

Venstre og Dansk Folkeparti står ligeledes til at få 40 procent og 11 mandater, lægger man Liberal Alliance til, får fløjen 12 mandater.

Tilbage står Konservative med 6,8 procent af stemmerne, to mandater og mulighed for atter at havne i den nøgleposition, der efter sidste valg gjorde Dorte Meldgaard (K) til borgmester. Med 27 mandater i byrådet skal der 14 mandater til et flertal.

Knap 40 procent af de deltagende respondenter har ikke peget på en af de 11 opstillede partier. I stedet har de oplyst, at de ikke har besluttet sig, ikke vil svare, ikke vil stemme, vil stemme blankt eller vil lægge en ugyldig stemme. Den statistiske usikkerhed er på cirka tre procentpoint.

arrow Alternativet får et mandat i Hillerød
28. oktober 2017 kl. 16:20 Opdateret: kl. 23:37
arrow LA kæmper for andet mandat
28. oktober 2017 kl. 15:41 Opdateret: kl. 23:37
arrow DF går tilbage i meningsmåling
28. oktober 2017 kl. 15:18 Opdateret: kl. 23:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk