28. maj 2020
Traditionen tro står André Andersen i spidsen for Words-festivalen. Foto:Torben Sørensen
Traditionen tro står André Andersen i spidsen for Words-festivalen. Foto:Torben Sørensen
Foto: TORBEN SORENSEN/KALABAS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Words-festivalen fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Words-festivalen fortsætter
Helsingør - 20. maj 2020 kl. 07:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Words Fortællefestival afvikles i år efter planen i Helsingør, men udvider med hjemmefortællinger hos Corona-sårbare.

Siden 2013 harder været festival for mundtlig fortælling i Helsingør den 2. weekend i juni, og det bliver der også i år, om end i en mindre Corona udgave. Indtil udmeldingen om, hvor mange vi må forsamles, afventer festival ledelsen, om det bliver en live eller en "live online" festival, men festival bliver der, og som noget helt nyt bliver der også mulighed for at købe hjemmefortællinger.

- Vi har gennem årene fået så meget opbakning fra Helsingør Kommune og Kommunens borgere, at vi tænkte, at nu har vi chancen for at give noget tilbage, siger André Andersen, der er leder af festivalen.

- Det er jo ikke ligefrem fordi vi vælter i live kulturtilbud lige nu, så her var chancen for at give de sårbare i vores lokalsamfund en god oplevelse, siger han.

Words Festival finder i år sted 12. og 13. juni i Helsingør med et åbningsshow den 12. om aftenen og så selve festivalen den 13. i hhv. Karmeliterklosteret og Toldkammeret i Helsingør - hvis altså man må forsamles enten inde eller ude i et telt. Hvis der slet ikke må være forsamlinger, bliver festivalen live streamet uden publikum.

Men i løbet af dagen den 13. juni kan man også bestille en live fortælling i sit hjem. For kr. 50.- plus kr. 25.- pr. deltager kan man få en af fortællerne i sit hjem med en halv times underholdning.

- Vi overholder alle myndighedernes regler, og eftersom det foregår i private hjem, må der gerne være en mindre forsamling. Det vil sige, at er man en sårbar borger - måske på et plejehjem - som ikke har været ude, eller kun kommer sjældent ud, så kan man invitere sine bofæller eller familie til en halv times live hjemmeunderholdning" fortæller André Andersen.

For flere oplysninger om Words Festival eller hjemmefortællingerne kontakt André Andersen via www.wordsfestival.dk

Flere scener
Words Festival 2020 finder sted 12. og 13. juni i Helsingør i Karmeliterklosteret, Hestemøllestræde Helsingør eller i Toldkammeret. Enten afvikles festivalen live med de antal gæster myndighederne tillader, eller også "live online" uden publikum. Der arbejdes også på en nødplan, hvor lokale borger stiller deres baghave til rådighed for Words-gæster.

Man kan i år kun opleve festivalen, hvis man melder sig ind i foreningen WordsDenmark, hvilket giver fri adgang til alle shows eller fri live-streaming. Et medlemskab koster kr. 100.- Åbningsshow skal man købe særskilt billet til.

Fortællere i år er: Vigga Bro, Kasper Sørensen,Christian Kronman, Gravers Graversen, Jesper La Cour, Aske Ebbesen, Ursula Holden Gill, Maria Arnadottir, Hans Laurens, Pernille Stockfleth og André Andersen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?