10. juli 2020
En helt ny bydel mod cirka 580 boliger er under udviklingen på det gamle hospitalsområde på Esrumvej.  Illustration: Freja Ejendomme/arkitektfirmaet Sangberg
En helt ny bydel mod cirka 580 boliger er under udviklingen på det gamle hospitalsområde på Esrumvej. Illustration: Freja Ejendomme/arkitektfirmaet Sangberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil bygge yderligere 466 boliger på forladt hospitalsgrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil bygge yderligere 466 boliger på forladt hospitalsgrund
Helsingør - 13. august 2018 kl. 03:57
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plan fra ejendomsselskabet Freja indeholder for mange og små boliger, og for høje bygninger, lyder det fra forvaltningen.

Byrådet valgte sidste år at godkende en lokalplan for det forladte hospital og det omkringliggende areal på Esrumvej. Lokalplanen gav mulighed for at opføre op til 86 familievenlige rækkehuse på to byggefelter på arealets sydlige del ud mod Klostermosevej samt et Rema 1000-supermarked ud til Esrumvej, og satte samtidig de overordnede ramme for resten af det cirka 12 hektar store areal, som det statsejede ejendomsselskab Freja Ejendomme ejer og udvikler med videresalg for øje.

arrow Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt på hospitalet

Siden vedtagelsen af den første lokalplan er projektsalget af rækkehusene, som kommer til at ligge i bebyggelsen Klosterengen, så småt begyndt gennem en lokal ejendomsmægler. Nu har Freja Ejendomme så henvendt sig til kommunen med en plan for bebyggelsen af resten af arealet. Planen ønsker virksomheden skal danne ramme for en supplerende lokalplan, som skal muliggøre projektet.

På det næste møde i By-, Plan- og Miljøudvalget tirsdag skal medlemmerne tage stilling til, hvorvidt ønskerne fra Freja Ejendomme skal danne grundlaget for udarbejdelse af et forslag til en ny supplerende lokalplan.

Stor planer
Det fremgår af dagsordenen til mødet, at ejendomsselskabet ønsker at opføre cirka 100 til 110 lejligheder på i gennemsnit 85 kvadratmeter i blokke i op til fem etager på et areal mellem hospitalsbygningen og ud mod Esrumvej. Derudover er det planen, at der skal kunne opføres 300 boliger også med en gennemsnitsstørrelse på 85 kvadrater på de to byggefelter, hvor de tidligere hospitalsbygninger ligger. Derudover skal planen også muliggøre, at der kan indrettes hotel, café, kontor og service og sundhedserhverv. Endelig ønsker selskabet også, at der på et andet byggefelt tættest på den eksisterende bebyggelse i Helsingør kan opføres et seniorbofællesskab efter den svenske model Bovieran, som skal være i tre plan, indeholde 55 lejligheder, en gæstelejlighed og fællesrum. Også her er der tale om lejligheder på omkring 85 kvadratmeter.

For højt og småt
Forvaltningen i Center for By, Land og Vand samt i Administrationen er det dog ikke uddelt begejstret for alle dele af planen - selv om kommunen gerne ønsker flere boliger og yderligere tilflytning, fremgår det sagsfremstillingen.

For det første mener embedsmændene, at der er tale om for mange og små lejligheder. De mange små lejligheder passer nemlig dårligt med ønsket om attraktive familieegenede boliger, og kan også give udfordringer i forhold til parkeringspladser med det resultat, at fællesarealerne bliver reduceret til parkeringspladser.

For det andet er det også vurderingen, at det bygningerne ud mod Esrumvej af hensyn til de store landskabelige værdier.

Disse kritikpunkter ændrer dog ikke på, at forvaltningen anbefaler, at politikerne i udvalget indstiller, at der bliver sat gang i udarbejdelse af en supplerende lokalplan for området, som dog skal tage hensyn til forvaltningens indvendinger.

arrow Strid om almennyttigt byggeri på hospital
02. november 2017 kl. 03:58 Opdateret: kl. 13:00
arrow Supermarked og høje bygninger skaber splid
22. januar 2017 kl. 04:45 Opdateret: kl. 09:07
arrow Flertal imod undersøgelse af hospitalsgrund
25. december 2016 kl. 09:15 Opdateret: kl. 10:41
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?