24. september 2021
Mette Bentzen og Lasse Kristensen fra Egeværk var med på klimakonferencen COP24 i Polen med skulpturen »Orbit«. Foto: Privafoto
Mette Bentzen og Lasse Kristensen fra Egeværk var med på klimakonferencen COP24 i Polen med skulpturen »Orbit«. Foto: Privafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdenskendt snedker- og designvirksomhed flytter til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Verdenskendt snedker- og designvirksomhed flytter til byen
Opdateret 04. januar 2020 kl. 08:43
Helsingør - 04. januar 2020 kl. 06:10
Af Andreas Norrie

Håndværksånden fra Helsingør Værft og byens fokus på kultur og det maritime får Egeværk til at flytte til Helsingør, hvor man åbner på Industrivej i lokaler på 850 kvadratmeter.

Det er resultatet af flere års dialog med virksomheder, politikere og kommunal administration, som nu får den verdenskendte virksomhed Egeværk med adresse på havnen i Hundested til at flytte til Helsingør.

arrow Læs også: Nyskabelse på hovedstrøget: Egeværk åbner signatur-butik

Egeværk er en utraditionel snedkervirksomhed, som operer i krydsfeltet mellem træhåndværk, design og kunst.

Den pt. fire mand store virksomhed, der også har lærlinge, er vokset fra rammerne på Hundested Havn, og det er ikke tilfældigt at valget er faldet på Helsingør.

- Det er sådan, at vi har været i dialog med forskellige kræfter i Helsingør i cirka to år. Det startede med, at vi mødtes i et maritimt netværk på tværs af kommunerne, og der kom vi kontakt med en masse folk i Helsingør, fortæller Mette Bentzen, der sammen med Lasse Kristensen står i spidsen for firmaet, der blandt meget andet har leveret den iøjnefaldende skulptur, som prægede den nordiske pavillon på FN's store klimatopmøde, COP24, i polske Katowice forrige år.

Blandt de mange folk i Helsingør, som firmaet har været i dialog med er kommunaldirektør Stine Johansen, borgmester Benedikte Kiær(K), og tidligere kulturudvalgsformand Henrik Møller(S). Derudover har man også været i kontakt med kunsthåndværkere og forretningsdrivende ved Kronborg og Kulturhavnen.

- Vi fandt blandt andet ud af, at Helsingør Værft udannede masser af møbelsnedkere, og byen har en stolt håndværkstradition, og der synes vi, at vi passer ind, siger Mette Bentzen.

Oplevelsesøkonomi

Samtidig er der tale om en virksomhed, der også kan siges at arbejde indenfor oplevelsesindustrien, da der også bliver tale om et udstillingssted, hvor besøgende kan blive klogere på, hvordan man laver unikke skulpturer og møbler i hånden. Dette må også ses i lyset af kommunens satsning på kultur og turisme.

- En meget stor del af vores kunder findes i internationalt, så derfor kommer det i høj grad til at være et udstillingssted, fortæller hun om Egeværks nye lokaler, som er ved at blive indrettet på Industrivej 12 i Helsingørs erhvervsområde.

- Vi får syv meter til loftet og 850 kvadratmeter, så det bliver virkelig spændende rammer, siger Mette Bentzen om lokalerne, som ligesom de nuværende på Hundesteds havn forventes at tiltrække mange nysgerrige besøgende.

Bygningen på industrivej skal indrettes både som værksted og udstillingsbygning, og arbejdet med at indrette de rå lokaler vil man kunne følge på Egeværks Facebook-side. Virksomheden forventer at åbne dørene 17. maj.

arrow Ny stor hæder til Egeværk:- Uden håndværk, ingen fornyelse
28. februar 2021 kl. 04:34 Opdateret: kl. 16:46
arrow Egeværk tager endnu en flot pris hjem
04. september 2020 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
arrow Følg en offentlig nedsmeltning
07. august 2020 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?