24. september 2021
Thomas Bak (til venstre) har en diplomuddannelse i regnskab og en lang lokalpolitisk karriere bag sig fra byrådet i Fredensborg. Hans store passion var en af årsagerne til, at kredsformand i Helsingør, Bjørn Cronquist (til højre), lod valget falde på ham som ny folketingskandidat.  Foto: Trine Lønbro Nielsen
Thomas Bak (til venstre) har en diplomuddannelse i regnskab og en lang lokalpolitisk karriere bag sig fra byrådet i Fredensborg. Hans store passion var en af årsagerne til, at kredsformand i Helsingør, Bjørn Cronquist (til højre), lod valget falde på ham som ny folketingskandidat. Foto: Trine Lønbro Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstres nye FT-kandidat brænder for udlændingepolitik og Kystbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Venstres nye FT-kandidat brænder for udlændingepolitik og Kystbanen
Helsingør - 09. februar 2019 kl. 04:55
Af Trine Lønbro Nielsen

Efter at Søren Hyldgaard tidligere på ugen træk sig fra posten som folketingskandidat er kredsbestyrelsen klar med en afløser kendt fra Fredensborg Byråd.

- Valget kommer, når Lars Løkke Rasmussen udskriver det, og det er vist kun ham selv, der ved hvornår det er, siger Thomas Bak, 39, med et smil, inden han med sit kendskab til dansk politik forsigtigt kommer spørgsmålet et svar nærmere.

arrow Læs også: Venstres »unge løve« flytter nordpå

- Vi ved, der senest skal være valg den 17. juni, og så kan vi jo prøve at tælle baglæns. Vi har et Europa-Parlamentsvalg den 26. maj, og valget skal udskrives senest tre uger før valgdagen. Det giver os allerede nogle parametre at gå ud fra, fortæller han og tilføjer, at der i forbindelse med finansloven skal indgås en politisk aftale, som han mener Lars Løkke gerne vil have på plads inden.

- Den politiske aftale skal sikre, at finansloven bliver gennemført. Skulle der komme en ny regering, hvilket der forhåbentligt ikke gør, så vil det være virkelig ærgerligt, hvis den rev hele finansloven fra hinanden. Ud fra de her indikationer er der et par vinduer i løbet af foråret, hvor statsministeren kan udskrive valg.

En passioneret kandidat
Med sine 12 år i byrådet i Fredensborg og to år i Regionsrådet er Thomas Bak en erfaren politiker. Han kender Nordsjælland godt og holder ifølge eget udsagn meget af at følge med i, hvad der rører sig på den politiske scene og generelt i samfundet. Derfor var det også en enstemmig kredsbestyrelse, der på et bestyrelsesmøde tidligere på ugen, pegede på lokalpolitikeren som ny kandidat til Folketinget i Helsingør Kredsen, efter at den tidligere kandidat Søren Hyldgaard tirsdag valgte at trække sig på grund af en dom for overtrædelse af færdselsloven, der kostede ham en bøde på 21.000 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

- Vi føler os meget priviligeret, at vi har en så dygtig og passioneret kandidat, der kan træde til med så kort varsel. Thomas har den helt rette arbejdsform, han er flittig og dybt passioneret, fortæller Bjørn Cronquist, der er bestyrelsesformand i Venstres Helsingør Kreds.

Kystbanen skal virke
Fra sin politiske karriere i Fredensborg Byråd har Thomas Bak et godt kendskab til Helsingør. Han har blandt andet siddet i Nordsjællands Park & Vej, der er et tværkommunalt samarbejde om en række anlægs-, drifts- og vedligeholdelsesopgaver, ligesom han har siddet i beredskabskommissionen, som Helsingør tidligere også var en del af.

For ham at se, er det flere af de samme udfordringer, som de to kommuner oplever, og dem vil han havde in mente, når han om kort tid for alvor træder ind i valgkampen.

- En af mine mærke sager er Kystbanen. Den skal simpelthen fungere. Bare de store sporarbejder, der har været henover de seneste somre, har fået rigtig mange flere til at vælge bilen, og det giver køer på motorvejene. Særligt Helsingørmotorvejen bliver næsten dagligt brandet i trafikradioen som en vej, hvor bilerne holder stille. Det er altså en motorvej, ikke en parkeringsplads, fortæller den nye folketingskandidat.

Få, hvad du beder om
Udover at der skal styr på infrastrukturen særligt i Nordsjælland er der en landsdækkende udfordring, som optager Thomas Bak.

Egentligt har han ikke noget imod, at der kommer folk til landet, så længe de opfører sig ordentligt og er klar til at arbejde, men kommer de for at snylte på statskassen eller lave kriminalitet, skal de hurtigst muligt have en enkeltbillet i hånden.

- De fleste politikere ønsker i dag, at de kunne skrue tiden 40 år tilbage og stramme op på den slappe udlændinge politik, vi havde, for den er årsagen til mange af nutidens problemer. Som politiker får man, hvad man beder om, og vil vi have lavere kriminalitet blandt indvandrer, må vi bede om det gennem vores politik, fortæller han.

Hjælp til dem der arbejder
Selvom at den nye folketingskandidat gerne vil have styr på indvandringen og de folk, der allerede er i landet, holder han alligevel en armslængde afstand til partier som Ny Borgerlige og Dansk Folkeparti.

- De fleste folk, der er i landet, er her helt lovligt. Dem kan vi ikke bare smide ud på røv og albuer. Vi må i stedet sikre, at dem der er her, er folk, der vil arbejde. Jeg mener, at vi kun skal give penge til dem, der gør en indsats for at komme i arbejde. Staten skal hjælpe dem med at finde en bolig og give dem muligheden for at lære sproget. Har de undervejs brug økonomisk hjælp indtil de kan dansk, så kan de få det, men folk der kommer for at læne sig tilbage skal ikke have en krone, forklarer han og understreger, at det aldrig må blive et mål, at komme til Danmark på grund af de sociale ydelser.

- Det er da tankevækkende, at Inger Støjberg på en tur til Mellemøsten finder en manual, hvori der nøje er beskrevet, at man i Danmark kan få 600 dollars i SU og andre ydelser, som det danske sikkerhedsnet giver ret til.

Et hensyn til danskerne
Det er af hensyn til danskerne, de danske skatteborger og særligt af hensyn til landets pensionister, at Venstres nye folketingskandidat mener, at der er brug for en stram udlændinge politik i Danmark.

- Jeg kan godt forstå, at de bliver sure over at få en lav pension udbetalt, når der er nytilkomne, der bader i offentlige ydelser. Det er trods alt dem, der har bygget landet op. De har bidraget til samfundet og betalt deres skat, lyder det fra Thomas Bak.

Den nye folketingskandidat skal nu vælges af Venstres medlemmer i Helsingør Kredsen på et opstillingsmøde den 20. februar. Herefter vil han smøge ærmerne op og med hjælp fra sit bagland kaste sig ind i valgkampen.

- Vi skal have bestilt nogle plakater inden alt for længe, afslutter han med et smil.

arrow Politiker på orlov efter skænderi
16. marts 2016 kl. 05:55 Opdateret: kl. 06:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?