
900 vacciner, der er kommet i overskud, betyder, at Helsingør Kommune får lov at afprøve et lokalt vaccinecenter.
Vaccinerne er kommet til Danmark, og beboerne på plejehjemmene i Helsingør Kommune er allerede blevet vaccineret. Næste gruppe, der skal vaccineres, er de hjemmeboende borgere, der er over 65 år og er visiteret til praktisk hjælp samt personlig pleje.
Transporten til og fra vaccinecentrene har dog skabt debat i Helsingør Kommune den sidste uges tid. Det tætteste vaccinecenter er i Hillerød, og hvis det er fyldt op, kan borgerne risikere at blive henvist til et vaccinecenter, der ligger endnu længere væk, eksempelvis et i Ishøj. Diskussionen har i høj grad handlet om, hvem der skal stå for udgifterne, når kommunens svageste borgere skal transporteres til et vaccinecenter.
Den diskussion endte ud i, at et enigt byråd besluttede, at kommunen betaler transportudgifterne for borgere med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Det er på trods af, at man endnu ikke har overblik over den samlede udgift.
Helsingør Kommune har dog fået en håndsrækning, da de i samarbejde med Region Hovedstaden har fået mulighed for at vaccinere lokalt i en såkaldt pop-op klinik. Det sker på fredag klokken 10-15, hvor 90 borgere, der hører til gruppen af hjemmeboende 65+ årige, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, får mulighed for at blive vaccineret lokalt.
Pop-op klinikken bliver placeret i Helsingør Hallen og de relevante borgere vil inden længe blive kontaktet af kommunen med yderligere information. Muligheden for at vaccinere lokalt glæder naturligvis borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).
- Vores medarbejdere skal løbe stærkt for at få det hele – selve klinikken, transport til og fra og dialog med borgerne osv. - klar til fredag. Men de er klar på opgaven, for det er selvfølgelig meget glædeligt at vi nu kan hjælpe nogle af de mest sårbare borgere, der har sværest ved at komme til vaccination i Hillerød, hurtigt til et lokalt vaccinetilbud. Vi håber meget, at det her også kan være med til at inspirere til, hvordan vi fremover kan få borgere vaccineret lokalt i Helsingør Kommune. Det ville være rigtig godt, siger hun.
En af årsagerne til, at pop-op klinikken kommer til Helsingør Kommune er, at Region Hovedstaden har 900 vacciner i overskud, og de bliver nu fordelt til de kommuner, der har højeste smittetal. Det bliver gjort med henblik på at prøve lokale vaccinationssteder af. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at Helsingør Kommune har fået 223 nye smittede i løbet af de seneste 7 døgn. Det giver et incidenstal på 356,5 og er det 6. højeste tal blandt landets kommuner.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her