20. juni 2021
Det var nysgerrige og ikke mindst modige besøgende der tog til Øresundsakvariets arrangement. Her er det kort tid inden, at krabberne skulle skæres over.

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Det var nysgerrige og ikke mindst modige besøgende der tog til Øresundsakvariets arrangement. Her er det kort tid inden, at krabberne skulle skæres over. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urter, tang og smagen af krabbe på Øresundsakvariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Urter, tang og smagen af krabbe på Øresundsakvariet

Øresundsakvariet inviterede lørdag til krabbesuppe, hvor besøgende ikke kun fik smagt den friske krabbesuppe, men også adskillige urter, samt tang, der var sprøde som chips.

Helsingør - 09. november 2020 kl. 05:51
Af Christopher Valeur

Selvom der var optræk til uvejr lørdag formiddag, forblev vejret kun skyet, da Øresundsakvariet inviterede til krabbesuppe lørdag formiddag. Her var der af to omgange mulighed for at se, hvordan en krabbesuppe blev lavet fra bunden, og ikke mindst opleve, hvordan en sådan suppe smagte.

arrow Læs også: Quiz med Øresundsakvariet
Nysgerrig pige

På andet hold, der startede klokken 12, var det en familie, som var nysgerrige efter at høre mere om madlavning med krabber, ikke mindst pigen i familieflokken, der ikke bare var enorm nysgerrig, men også meget modig. Arrangementet var ikke meget mere end fem minutter henne, da den unge pige fik fornøjelsen af at skære en krabbe over med en kniv, ledsaget af den dygtige dyrepasser og naturvejleder, Andreas Kjær. Lidt forskrækket blev den modige pige dog, da krabben fortsat bevægede sig, efter at være blevet delt i to. Hendes forældre, samt Andreas Kjær, kunne dog fint forklare hende, hvordan det kunne lade sig gøre.

Tang som chips

Efterfølgende skulle krabberne steges, men inden vi kom så langt, skulle der smages på urter og tang fra naturen. Andreas Kjær havde nemlig blandt andet samlet blære- og savtang fra havet, hvis smag vækkede større begejstring end hvad de besøgende umiddelbart havde forventet. Smagen blev ikke dårligere, tværtimod, hvis tangen steges i olie. Det havde Andreas Kjær gjort på forhånd, og så smagte tangen pludselig som sprøde chips, der endnu en gang vækkede begejstring for de besøgende.

Efterfølgende var det tid til, at krabberne skulle steges. Her fortalte Andreas Kjær, at det fungerede bedst at flambere dem, hvilket hurtigt skabte store flammer af ild, samtidig med, at krabberne langsomt blev mere og mere røde. Herefter skulle der tilsættes tomat, paprika, æblejuice og meget andet godt, men som Andreas Kjær fortalte, er det svært at lave en god krabbesuppe på en time, hvorfor han havde snydt en smule og lavet en portion i går. En portion som han havde brugt 1,5 kilo krabber til at lave.

Som hummersuppe

Suppen skulle lige varmes op og efterfølgende fik alle en kop med suppen i. Også den overraskede positivt. Den både lignede og smagte af den populære hummersuppe. Efterfølgende var der også mulighed for at se og låne grej, således at man selv kunne forsøge at fange krabber. Den mulighed valgte ingen at tage, men flere familier stødte til arrangementet undervejs og kunne tage inspiration til fremtidige krabbemåltider med hjem.

Vores Natur

Arrangementet er en del af Vores Natur, hvor Danmarks Radio sætter fokus på den danske natur. Programmet ledsages af en række naturaktiviteter rundt om i Danmark, og dette var således Øresundsakvariets indspark til emnet, men der kommer dog næppe flere af den slags arrangementer i den resterende del af året. - Vi har ikke lavet krabbesuppe som arrangement før, men har lavet vild mad tidligere, blandt andet med muslinger, rejer og urter fra naturen. Der kommer dog ikke flere arrangementer som dette i år, fortæller dyrepasser og naturvejleder, Andreas Kjær, der desuden kunne fortælle, at jo koldere vandet bliver, jo længere væk fra kysten og ud i havet søger krabberne. Det gør det derfor noget sværere at fange krabber i vintermånederne.

Forsamlingsforbud

Grundet coronarestriktioner, herunder forbuddet mod forsamlinger med mere end 10 personer, har der været begrænsede pladser til krabbearrangementerne. Lørdagens arrangementer har dog været hyggelige og succesfulde alligevel.

- Vi har været nødt til at skrue ned for blusset på grund af corona, men det har været hyggeligt med en lille flok, siger Andreas Kjær.

Øresundsakvariet holder, trods corona, fortsat åbent. Indenfor må der max være 49 mennesker, og det bliver der holdt styr på ved, at gæsterne hver får en polet, som de efterfølgende afleverer tilbage, når de forlader akvariet igen.

arrow Trods corona: Fantastisk efterårsferie for turistattraktionerne
20. oktober 2020 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:36
arrow Fantastiske skabninger: Safari på Øresund
19. oktober 2020 kl. 05:59 Opdateret: kl. 18:38
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?