23. oktober 2019
Den lovende golfspiller Olivia Grønborg efter den udfordrende turnering udenfor Paris. Foto: Pressefoto
Den lovende golfspiller Olivia Grønborg efter den udfordrende turnering udenfor Paris. Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung golfspiller viste stor styrke i international turnering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung golfspiller viste stor styrke i international turnering
Helsingør - 23. april 2019 kl. 10:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

132 af de allerbedste piger op til 21 år i Europa og en enkelt landsholdsspiller fra Canada kæmpede i Påsken om det eftertragtede Esmond Trophy i French International Girls Championship i Paris. Ikke mange af spillerne havde hørt om Olivia Grønborg fra Helsingør inden turneringen. Og efter de første 18 hullers slagspil, hvor Olivia gik 6 slag over banens par, var der stadig ikke nogen, der så til Olivias side. Men da Helsingør-pigen havde spillet anden runde i 69 slag - 2 slag under den svære bane St. Clouds ideal-score - og kvalificeret sig til finalespillet som nr. 32 og sidste spiller, blev der løftet et par øjenbryn.

Finalespillet i Esmond Trophy bliver afviklet som matchplay. Det vil sige, at scoren fra de indledende runder ikke har nogen indflydelse. I stedet spiller de pige mod pige. Den spiller, som bruger færrest slag på det enkelte hul, har vundet hullet. Således spiller de, indtil en spiller er så mange huller foran den anden, at hun ikke kan indhentes.

Som sidste spiller, der klarede sig videre til finalespillet, blev Olivia automatisk sat op mod den spiller, som havde spillet bedst i de indledende runder. Derfor hed Olivias modstander Lucie Malchirand fra værtsnationen Frankrig, som havde gået de første to runder skræmmende 7 slag under banens idealscore.

Lod sig ikke imponere
Olivia lod sig ikke imponere. Pigen fra nord udfordrede i den grad pigen fra syd. Begge piger viste spil af meget høj klasse - og lavede 6 birdier hver undervejs. Men selvom Olivia havde den franske pige nede i sækken undervejs - hun førte blandt andet med to huller efter ni spillede huller og kunne nøjes med at dele 18. og sidste hul for at vinde matchen - så havde man alligevel en fornemmelse af, at den franske pige havde mere i sig. Og det havde hun. Lucie udlignede med en birdie på 18. hul. Og satte trumf på med endnu en birdie på første omspilshul. Derved blev det ved lige ved og næsten for Olivia Grønborg i sit første franske visit.

Olivia Grønborg høstede masser af erfaring - og ikke mindst synligt bevis og tro på, at hun kan være med blandt de allerbedste udenfor Danmarks grænser. Lucie Malchirand endte således som den endelige vinder af turneringen efter finalesejr over sin landsmand Pauline Roussin-Bouchard.

grafik køb billede