17. september 2021
Uffe Elbæk ved et tidligere besøg på Kulturværftet. Foto: Arkivfoto
Uffe Elbæk ved et tidligere besøg på Kulturværftet. Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uffe Elbæk indvier utopisk udstilling på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uffe Elbæk indvier utopisk udstilling på biblioteket
Helsingør - 11. maj 2016 kl. 14:47

Thomas Moores berømte værk Utopia er udgangspunktet for to udstillinger på Kulturværftet, som bliver indviet torsdag eftermiddag.

arrow Læs også: Utopisk workshop på børnebiblioteket

Knap er bibliotekets store Hamletudstilling slut, før biblioteket på Kulturværftet indbyder til endnu en stor litterær udstilling. Denne gang handler det om en visualisering af Thomas Moores klassiker, Utopia.

Åbningen, som foregår torsdag eftermiddag, hvor Tidligere kulturminister - og alternativets partileder - Uffe Elbæk indvier UTOPIA for voksne, men bibliotekschef Søren Mørch Petersen indvier UTOPIA for børn.

UTOPIA' er en litterær udstilling, som på en nysgerrig og sanselig måde forholder sig til begrebet 'utopi'. Begrebet betyder 'intet-sted', måske et drømt sted og stammer fra bogen 'Utopia', skrevet for 500 år siden af den engelske forfatter og politiker Sir Thomas More.

Udstillingen UTOPIA er skabt i et samarbejde mellem Luna Park Scenekunst og Albertslund Bibliotek. Udstillingen er en del af Det Litterære Udstillingshus, hvor tre biblioteker undersøger, hvad der sker, når en tekst løsrives fra den fysiske bog og møder læseren i et konkret rum.

UTOPIA kan ses fra fredag 13. maj til onsdag 22. juni.

Udstillingen UTOPIA for børn er et underfundigt opdagelsesland i børnebiblioteket i form af 12 drømmehuse. 10 af husene er udformet af 'Zone 2/Valby kultur', mens børnebiblioteket har skabt ét over Martin Strids univers og ét, hvor børnene skriver og tegner sine drømme.

UTOPIA for børn kan ses fra fredag 13.maj til lørdag 4. juni.

Synes du, at kommunen er der for dig?