22. oktober 2021
Kvarteret bakkerne skal ligge i den sydlisgte del af områet, og her skal jord fra byggeriet være med til at skabe et kuperet terræn.  Illustration: Pålsson Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Kvarteret bakkerne skal ligge i den sydlisgte del af områet, og her skal jord fra byggeriet være med til at skabe et kuperet terræn. Illustration: Pålsson Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigt til 27 nye almennyttige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Udsigt til 27 nye almennyttige boliger
Helsingør - 04. december 2019 kl. 04:26
Af Andreas Norrie

By-, Plan- og Miljøudvalget skal på et møde torsdag tage stilling til projekt ved Rønnedalen ved Rønnebær Allé og Gurrevej. Kommunen skal sælge to grunde.

Boligselskabet Nordkysten har længe ønsket at kunne bygge nye almennyttige boliger omkring den eksisterende - og noget nedslidte - boligafdeling Rønnedalen ved Rønnebær Allé.

arrow Læs også: DEBAT: Nybyggeri i en mose og tidligere sø

Hele tiden har det været planen, at det skulle ske ved at købe to kommunalt ejede nabogrunde.

Imidlertid var kunne partierne bag budgetforliget for 2018 ikke blive enige om at sætte penge af på det kommunale budget til kommunens såkaldte grundkapitaltilskud, der er nødvendige ved byggeri af almennyttige boliger. Men ved årets budgetforhandlinger var der mere held, da Socialdemokratiet havde almene boliger som særligt budgetønske, og Konservative havde åbnet op for, at der kunne bygges nye almennyttige boliger set i lyset af, at der for tiden er så mange ejer- og private udlejningsboliger under opførsel eller planlægning.

På mødet torsdag i By-, Plan- og Miljøudvalget er projektet for Rønnedalen derfor igen på dagsordenen, hvor forvaltningen i afdelingen BYLAB og Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller til politikerne, at der bliver sagt ja til, at de to kommunale grundstykker bliver solgt til boligselskabet, og kommunen stiller de fornødne garantier. Ligeledes bliver det indstillet, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for området på baggrund i et projektforslag fra boligselskabet.

Rent økonomisk, så ser det i øvrigt ud til, at kommunen vil få en nettogevinst på 2,8 millioner kroner på salget af grundene, fremgår af forvaltningens sagsfremstilling.

Kan holde husleje nede

For de nuværende beboere i de 12 et og to-værelsesboliger i Rønnedalen vil det også give god økonomisk mening med nye naboer, da lejlighederne kan blive renoveret som en del af det samme projekt, og blive en del af en større afdeling, hvilket kan holde huslejerne nede.

Rent tidsmæssigt, så kommer det til at vare noget tid, før boligerne kan stå klar. For salget skal ske næste år, og derefter skal der udarbejdes den nødvendige lokalplan, hvilket peger på, at selve byggeriet måske først kan gå i gang i 2022.

Tre klynger

Den planlagte bebyggelse, hvor skitseprojektet er tegnet af Pålsson Arkitekter, består af tre klynger af boliger med navnene Skoven, Gårdrummet og Bakkerne. Gårdrummet er den renoverede version af det eksisterende byggeri, og bliver som i dag i ét plan med saddeltag. De to andre bebyggelser bliver at dømme efter projektbeskrivelsen med træbeklædning eller delvist bygget i træ, og bliver i to plan med skråt tag.

I beskrivelsen bliver der lagt vægt, at omgivelserne skal være præget af vild natur, som der i dag også fylder de ubebyggede grunde.

arrow DEBAT: Behov for flere almene boliger
15. december 2020 kl. 20:10 Opdateret: kl. 13:49
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?