27. juli 2021
M/S Museet for Søfart havde flere besøgende i løbet af efterårsferien, end de havde regnet med. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

M/S Museet for Søfart havde flere besøgende i løbet af efterårsferien, end de havde regnet med. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods corona: Fantastisk efterårsferie for turistattraktionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Trods corona: Fantastisk efterårsferie for turistattraktionerne

De lokale turistattraktioner havde stor succes i efterårsferien, hvor de danske besøgende kom i hobetal. Coronavirussens påvirkning bekymrer dog stadig.

Helsingør - 20. oktober 2020 kl. 05:01
Af Christopher Valeur

Turistattraktionerne har haft et hårdt år, hvor coronavirussen i høj grad har påvirket antallet af besøgende. Det forsøgte regeringens hjælpepakke at rette op på i løbet af sommerferien, hvor der var halv pris på entrébiletter til de fleste kulturinstitutioner. Den hjælpepakke ophørte dog da skoleelevernes sommerferie sluttede, og det var derfor formentlig med spændte miner, at de lokale attraktioner så frem mod efterårsferien. De spændte miner er dog blevet afløst af glade smil, og en af dem, som har haft en god efterårsferie er M/S Museet for Søfart.

arrow Læs også: Rekordmange udsolgte havsafariture på Øresund

- Det er gået rigtig godt. Vi regnede på forhånd med at få 4000 gæster og vi fik 4100. Det er 25 procent færre besøgende end sidste år, men vores omsætning er alligevel steget med 11 procent. Vores besøgende er gået shop-amok og vil have danskproducerede kvalitetsgenstande med hjem, der kan minde dem om den tur de havde, siger direktør for museet, Ulla Tofte.

Udendørsaktiviteter

Hos Øresundsakvariet mærker man det samme. Sidste år havde akvariet 1792 besøgende i efterårsferien, mens der i år har været 1470 besøgende i samme periode. Hvor man sidste år tjente 124.000 kroner i efterårsferien, tjente man i år 132.000 kroner. Årsagen for den større omsætning er en klar strategi.

- Vi har fået solgt flere souvenirs, men også tjent mere på vores safariture. Vi har generelt haft rigtig stor succes med vores udendørsaktiviteter, hvilket er noget vi vil satse yderligere på til næste år, Vi må være fleksible i forhold til vejret og coronasituationen, siger akvariechef på Øresundsakvariet, Jens Peder Jeppesen.

Tilvænning

En succesfuld efterårsferie har det også været for Danmarks Tekniske Museum, hvor ferien, trods coronavirus, har ligget nogenlunde på niveau med efterårsferien sidste år. De besøgende har dog skulle vænne sig til de nye tiltag.

- Vi har haft en glimrende efterårsferie, men vi kan også mærke, at folk har skulle vænne sig til timeslots, som vi har haft på vores modeljernbane. De har været vant til, at de bare kunne komme, når det passede, uden at det krævede den store planlægning inden da, siger museumsdirektør, Jens Refslund Christensen.

Gæsten i fokus

Kronborg Slot har også været meget tilfredse med efterårsferien, selvom der har været færre besøgende. Sidste år var der i gennemsnit 925 besøgende om dagen, mens gennemsnittet i år var 710 besøgende om dagen. Det er de på Kronborg Slot meget tilfredse med, især fordi, at det ikke kun skal handle om antal besøgende og indtjening, men også hvordan oplevelsen har været for den besøgende.

- Vi har lavet sjove, men sikre og trygge oplevelser. Vores besøgende har kunne danse i dansesalen, hvor der har været god afstand, men da der på et tidspunkt var rigtig mange, som ville danse med, rykkede vi det ud i slotsgården, hvor der er mere plads. Sikkerheden og oplevelsen for den enkelte er vigtig for os, siger kommunikationsansvarlig på Kronborg Slot, Nikki Jeffries.

2021 bekymrer

Alle turistattraktionerne er enige om, at 2021 ligeledes bliver et år, hvor der kommer færre besøgende på grund af coronavirussen. At virussen fortsat sætter sit præg på Danmark har blandt andet overrasket Ulla Tofte hos Museet for Søfart.

- Vi regnede med, at coronavirussen ville ebbe ud i løbet af efteråret, men nu regner vi med, at der også kommer færre besøgende i 2021. Det bliver en udfordring, men vi må tilpasse os, siger hun.

arrow Quiz med Øresundsakvariet
10. marts 2021 kl. 04:57 Opdateret: kl. 15:10
arrow Urter, tang og smagen af krabbe på Øresundsakvariet
09. november 2020 kl. 05:51 Opdateret: kl. 13:21
arrow Fantastiske skabninger: Safari på Øresund
19. oktober 2020 kl. 05:59 Opdateret: kl. 18:38
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?