19. oktober 2021
Designeren Iris van Herpen er inspireret af vand, og står bag denne bobelkjole af tusindvis mundblæste glaskugler. Den hollandske designer er kendt for at kombinere beklædningshåndværk med ny teknologi og naturvidenskab.Foto: Daniel Rasmussen
Designeren Iris van Herpen er inspireret af vand, og står bag denne bobelkjole af tusindvis mundblæste glaskugler. Den hollandske designer er kendt for at kombinere beklædningshåndværk med ny teknologi og naturvidenskab.Foto: Daniel Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træk en gammel sweater på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træk en gammel sweater på

September bugner af specielle events på den anmelderroste udstilling ’OCEANISTA - Havet & moden’.

Helsingør - 17. september 2021 kl. 05:29

I september skruer M/S Museet for Søfart op for særudstillingen med talks, en workshop og eksklusive rundvisninger. En 'OCEANISTA' festival med fokus på mode, bæredygtighed og godt håndværk.

arrow Læs også: Populært museum laver udstilling: Helsingoranerne viser matrostrøjet frem

Den anmelderroste særudstilling 'OCEANISTA - Havet & moden' viser, hvordan havet altid har inspireret moden. Fra matroskraver og stribede bluser til vilde kreationer af internationale designere som Jean Paul Gaultier, Coco Chanel og Iris van Herpen.

I septembers eventrække kan gæster på museet på søndag den 19. september klokken 14 møde modeforsker Else Skjold og Søren Skyt fra den klassiske strikvirksomhed S.N.S. Herning i en samtale om ansvarlig mode, holdbarhed og hvorfor vores yndlingstøj også er bæredygtigt. Gæsterne kan også følge med på eksklusive rundvisninger, hvor folkene bag udstillingen viser rundt, og fortæller hvordan og hvorfor et søfartsmuseum skaber en maritim modeudstilling.

Multikunstner Julie Nyman holder den 23. september klokken 15 foredrag om filmen skabt til OCEANISTA; 'Lunger af salt' og havet underverden som inspiration.

Den 25. september klokken 14 kommer Modeforsker Ane Lynge-Jorlén og fortæller om designeren Alexander McQueens sidste show, hvor hav og mode smelter sammen.

Strikdesigner Laura Dalgaard holder strikkeworkshop den 26. september kl. 14, og den 29. september holder Jakob Seerup foredrag om flådens uniformer kl. 15. Og endelig står Sarah von Essen & Frederik Taus den 30. september kl. 19 for en Fassbinder filmaften.

Udstillingen 'OCEANISTA - Havet & moden' er iøvrigt forlænget frem til 28 november.

arrow Genåbner museum med ambitiøs modeudstilling
09. april 2021 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:05
arrow Spændte museumsfolk tog imod mode-skatte fra hele verden
29. oktober 2020 kl. 11:28 Opdateret: kl. 11:28
Rejser du til udlandet i år?